İlaçlama ekipmanlarında maliyetleri azaltan geri dönüşüm hamlesi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ilaçlama çalışmalarında kullanılan ekipmanların bakım ve onarımını belediye görevlisi ustalar tarafından gerçekleştirerek maliyetleri azaltıyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nda görevli makine ustası Cafer Güzel hiçbir parçayı ziyan etmediklerini söyleyerek, “Dışarıda bakım, onarım ve yenileme maliyetli olduğundan bunları kendimiz yapmaya çalışıyoruz. bir cihazın A’dan Z’ye her bölümünü değerlendiriyoruz. Bir vidamızı bile çöpe atmıyoruz” dedi.

EKONOMİ 16.04.2024, 11:51 16.04.2024, 20:55 Melina Ay
İlaçlama ekipmanlarında maliyetleri azaltan geri dönüşüm hamlesi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının ilaçlama çalışmalarında kullanılan ekipmanların bakım ve onarımı belediyede görevli ustalar tarafından yapılarak maliyetler azaltılıyor. Makine İkmal Sahası’ndaki İlaçlama Bakım ve Onarım Atölyesi’nde çalışan Cafer Güzel, ilaçlama ekipmanlarının bakım ve onarımını gerçekleştiriyor. Bu sayede ekipmanların ömrü uzatılırken, eski ekipmanlar da değerlendirilerek geri dönüşüm sağlanıyor. Maliyetler en aza indirilerek, belediyenin bütçesi korunuyor.

“Maliyeti en aza indiriyoruz”

Makine ustası Cafer Güzel, 12 ay boyunca atölyede tamirat yaptıklarını söyledi. Atölyede ilaçlama çalışmasında kullanılan bütün ekipmanları tamir ettiklerini aktaran Güzel, "Yıl boyunca ilaçlama çalışmamız olduğu için makinelerimiz sık sık arıza yapıyor. Dışarıda bakım, onarım ve yenileme maliyetli olduğundan bunları kendimiz yapmaya çalışıyoruz. Böylelikle maliyeti en aza indiriyoruz" açıklamalarına yer verdi.

“Eski parçalar da değenlendiriliyor”

Kullanım ömrünü tamamlamış ekipmanların parçalarını da diğer makinelerde değerlendirdiklerini ifade eden Güzel, "Miadını doldurmuş makinelerimizi atmıyor, komple parçalıyoruz. Motorunu, pompasını, ilaç tankını, kısacası bir cihazın A’dan Z’ye her bölümünü değerlendiriyoruz. Bir vidamızı bile çöpe atmıyoruz" diye konuştu.

Yorumlar (0)