Yerlikaya duyurdu! Bir örgüt daha çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Mahzen 49” operasyonlarında bir organize suç örgütünün daha çökertildiğini bildirdi.

GÜNDEM 27.05.2024, 09:35 28.05.2024, 13:14 Buse Önder
Yerlikaya duyurdu! Bir örgüt daha çökertildi

Çankırı merkezli 9 ilde gerçekleştirilen "Mahzen-49" operasyonları sonucunda, Durmuş Görmez'in liderliğini yaptığı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda örgütün lideri de dahil olmak üzere toplam 30 şüpheli yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; ülkemizi organize suç örgütlerinden ve çetelerden temizlemekte kararlıyız. Hangi büyüklükte olursa olsun bu tür örgütleri çökertip adalete teslim edeceğiz" dedi.

Eş zamanlı operasyon

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı koordinesinde, Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü'nün çalışmaları sonucu, Çankırı merkezli Ankara, İstanbul, Rize, Kastamonu, Kırıkkale, Çorum, Düzce ve Sakarya’da operasyonlar düzenlendi.

Bu operasyonlarda suç örgütü üyelerinin, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, tehdit, korkutma, zorla para alma amaçlı iş yeri kurşunlama, uyuşturucu madde ve yasa dışı silah ticareti gibi suçları işledikleri tespit edildi. Operasyonlar sonucunda 15 ruhsatsız tabanca, 10 ruhsatsız tüfek, çok sayıda senet, para ve çeşitli miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik ederek, "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" dedi.

Yorumlar (0)