Yerlikaya'dan cansız bedenlere dair açıklama

Ali Yerlikaya, Antalya'da kıyıya vuran sekiz cansız bedenden birinin bir müddet evvel kaybolan M.Ş.E'ye ait olduğunun değerlendirildiğini, diğer yedi cansız bedendeki giysilerin Suriye'de üretildiğinin belirlendiğini, Muğla'da kıyıya vuran cansız bedenin ise 6 Ocak 2024 tarihinde Kurtoğlu Burnu açıklarında kaybolan üç düzensiz göçmenden birine ait olabileceğini açıkladı.

GÜNDEM 22.01.2024, 23:05
Yerlikaya'dan cansız bedenlere dair açıklama

İçişleri Bakanı Yerlikaya, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, son altı günde Antalya kıyılarına sekiz, Muğla kıyılarına bir olmak kaydıyla toplam dokuz cesedin vurduğunu kaydetti.



"Kimlik tespit faaliyetleri sürüyor"

Bakan Yerlikaya, şu ifadeleri paylaştı:

"Antalya'da kıyıya vuran cesetlerden birinin, bir müddet evvel kaybolan M.Ş.E'ye ait olduğu değerlendirilmektedir. Kesin netice adli tıp incelemesinin ardından ortaya çıkacaktır. Antalya'da kıyıya vuran diğer cesetlerin giysilerinin üretim yerinin Suriye olduğu belirlendi. Geçtiğimiz ay Suriye ile Lübnan arasındaki sahil bölgesinden yaklaşık olarak 90 kişiyi taşıyan bir teknenin Kıbrıs'a hareket ettiği, saatler sonra tekneyle irtibatın kesildiği ve akabinde teknenin kaybolduğu tespit edilmiştir. Meteorolojik veriler ise son bir haftadır hakim olan rüzgarın güney yönünden estiği, dalgaların güneydoğu yönünden geldiğini ortaya koymaktadır. Söz konusu cesetlerin dalga, rüzgar ve akıntı nedeniyle Antalya kıyılarına sürüklenebileceği olasılığı değerlendirilmektedir.

Muğla'da kıyıya vuran cesedin ise 6 Ocak 2024'te Kurtoğlu Burnu açıklarında kaybolan üç düzensiz göçmenden biri olabileceği değerlendirilmiştir."

Ali Yerlikaya, sahile vuran cesetler ile ilgili kimlik tespit faaliyetlerinin sürdüğünü, kolluk kuvvetlerinin cumhuriyet savcılıkları ile koordineli bir şekilde faaliyetlerine devam ettiğini bildirdi.

Yorumlar (0)