Ukraynalı mankenlerle birlikte 100 milyon dolar buhar oldu

Türkiye’de 5 şehirde şubesi yer alan mücevher şirketinin yüzlerde vatandaşı dolandırıp, kayıplara karıştığı öne sürüldü. Firmanın Kocaeli İzmit ilçesindeki şubesine de haciz işlemi gerçekleştirildi. Vurgun miktarının 100 milyon dolar olduğu iddia edildi.

GÜNDEM 09.06.2022, 17:45 09.06.2022, 17:53
Ukraynalı mankenlerle birlikte 100 milyon dolar buhar oldu

Türkiye'de 2021 senesinde açılan ve Kocaeli, İstanbul, Yalova, Trabzon, Antalya, Trabzon ile Yalova olmak üzere 5 şehirde şubeler açan Cancri Jewellery, söylenenlere göre ortalama 1,5 ay önce ödemeleri dondurdu. Firmanın ponzi sistemine kayıt olan yaklaşık 100 bin kişinin mağdur edildiği, toplamda 100 milyon doların üzerinde bir paranın bu sistemle ortadan kaybolduğu öne sürüldü.

Mağdurlar şikayetçi oldu

Firmanın şubeleri de teker teker kapatılmaya başladı. Şirkete yatırım sağlayan ve mağdur olan kişiler ise yetkililere ulaşmaya uğraşsa da başarılı olamadı. Bazı kişiler sosyal medyadan, bazıları ise şikâyet alan internet sitelerinden mağduriyetlerini dile getirdi. Firmanın Kocaeli'nin İzmit ilçesindeki şubesine de haciz işlemi gerçekleştirildi.

"Bayramdan sonra açılacak dendi, açılmadı"

Cancri Jewellery İzmit şubesinde görev yapan Said Alsallah, "Ocak ayının başında mağazanın açılışı gerçekleşti. Çalışma şekli ise şu şekilde; 'Gel bizden pırlanta, altın al. Ne istiyorsan al. Aldığın ürünleri ben sana geri bir yıl içerisinde ödeyeyim'. Pırlanta, altın ne istiyorsan alıyorsun ve gidiyorsun. Mağazadan çıktığında paranı yatıyorlar. Yani asıl olay bu. Nereden nasıl kazandıklarını bilemiyorum. Mağazanın asıl sahibini hiç görmedik. Yönetimde bulunanları birkaç defa gördük. İstanbul mağazasında son günlerde kargaşa meydana geldi. Mağazaları da kapatma kararı verdiler. Bayramdan sonra açılacak diye söylediler, bayramdan sonra da herhangi bir açılış yapılmadı" şeklinde ifade etti.

“Pırlantalar sertifikalı, altınlarda gerçekti”

Açılış gerçekleştirilen günün çok gösterişli olduğunu söyleyen Alsallah, "Açılışta günü canlı müzikler ve balonlar vardı. Yöneticiler de ordaydı. Türkiye yasalarına göre açılmış bir firma. Evrakların hepsi Türkiye yasalarına göre düzenlendi. Pırlanta eşyalarında sertifikalar da bulunuyordu. Ürünleri verirken zaten sertifika ile sağlıyorduk. Altın ürünlerinde zaten sertifika bulunmuyordu ancak altınlar gerçekti" diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)