‘Ucuz altın aldım’ diye sevinmeyin sahte olabilir!

Altın fiyatlarındaki rekor artışlar, iç piyasada sahte altın üretimi yapanları harekete geçirdi. Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Yusuf Yaşar, ‘ucuz altın aldım’ diye sevinirken mağduriyetlerin yaşanmaması için, “Ucuz altın almayın, kalabalık ortamlarda ayaküstü altın satmaya çalışan olursa kesinlikle itibar etmeyin” dedi.

GÜNDEM 17.04.2024, 10:46 18.04.2024, 11:13 Melina Ay
‘Ucuz altın aldım’ diye sevinmeyin sahte olabilir!

Uzmanlar, altın fiyatlarının rekor seviyelere ulaşmasıyla birlikte sahte altın mağduriyetlerinin önlenmesi için dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor. Dernek Başkanı Yaşar, altın sahtekarlığının arttığını belirterek, sahte altınları tespit etmenin bazı yöntemlerini paylaştı. Yaşar, altının sesini kontrol etmek, görsel inceleme yapmak, cam üzerine atıp sesini dinlemek gibi yöntemlerin yanı sıra altının ağırlığını ve özgül ağırlığını da kontrol etmek gerektiğini ifade etti. Ayrıca, sahte altınların üzerindeki boya veya kaplama maddelerinin ateşte eriyip erimeyeceğini kontrol etmek ve altını mihenk taşına sürerek izinin kalıp kalmadığını gözlemlemek gibi yöntemlerin de kullanılabileceğini önerdi.

“Ayaküstü altın satmaya çalışanlara itibar etmeyin”

Başlayan düğün sezonuyla birlikte alınan ziynet eşyalarında mağdur olmamak için vatandaşlara seslenen Dernek Başkanı Yaşar, “Havaların ısınmasıyla beraber düğün sezonu açılıyor. Düğün altınları alınıyor. Tabii insanlar altın almayı ve aldığı altının düzgün olmasını, hakkı olanı almak istiyor. Bildiğiniz yerden ve güvenli yerden altın almak çok önemli. Örneğin hastane önü gibi kalabalık ortamlarda bir kişi geliyor 'paraya sıkıştım sana ucuz altınlarımı satayım' diyor. Kesinlikle itibar edilmemesi gerekiyor. Altının ucuzu olmaz, altın dünyanın her yerinde ONS ile alınır satılır. Ucuz altın almayın, kalabalık ortamlarda ayaküstü altın satmaya çalışan olursa kesinlikle itibar etmeyin” duyurusunda bulundu.

Yorumlar (0)