Türkleri taşıyordu… İtalya’da düşen helikopterde 7 cansız bedene ulaşıldı

İtalya’da düşen ve 2 gündür arama çalışmaları devam eden helikopterin enkazına ulaşıldı. Helikopterde 7 cansız beden tespit edilirken, 4’ünün Türk vatandaşı olduğu belirlendi. 

GÜNDEM 11.06.2022, 15:08 11.06.2022, 17:28
Türkleri taşıyordu… İtalya’da düşen helikopterde 7 cansız bedene ulaşıldı

2 gün önce İtalya’nın Capannori Tassignano Havalimanı’ndan kalkan ve içinde Türk yolcuları da taşıyan helikopter, havalandıktan kısa bir süre radardan kayboldu. Helikopterle bir türlü irtibat kurulamaması üzerine Emilia-Romagna ve Toskana bölgelerinde geniş çaplı arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. 

Hayatını kaybeden Türklerin kimlikleri açıklandı

Günlerdir devam eden çalışmalar neticesinde helikopterin enkazına ulaşıldı. Helikopterde 7 cansız beden tespit edilirken, 4’ünün Türk vatandaşı olduğu belirlendi. Ölen Türk vatandaşlarının kimlikleri de belli oldu. İlker Uçar, Altuğ Erbil, Arif Cez ve Serhat Kenar, helikopter kazasında yaşamını yitirdi. Helikopterin toplam 7 kişi ile kalkış yaptığı açıklanmıştı. 

Helikopterde 4 Türk, 2 Lübnanlı ve 1 İtalyan bulunuyordu

Kazanın meydana geldiği bölgeye ulaşımın zor olduğu bildirilirken, bölgede çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği aktarıldı. Kaza yapan helikopterde 4 Türk’ün yanı sıra 2 Lübnan vatandaşı ve bir İtalyan pilot yer alıyordu. 

Çavuşoğlu, enkaza ulaşıldığını duyurmuştu

Kısa süre önce Çek mevkidaşı Jan Lipavsky ile yaptığı görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da İtalya’da kaza yapan helikopterin enkazına ulaşıldığını, bölgedeki çalışmaların sürdüğünü duyurmuştu. 

Yorumlar (0)