Balıkesir’de suç örgütü çökertildi: 21 gözaltı

Balıkesir’de uyuşturucu madde ticareti, evrakta sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık gibi birçok suça karışan örgüt çökertildi. İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen çalışmalar çerçevesinde toplam 21 kişi gözaltına alındı. 

GÜNDEM 11.06.2022, 15:35 12.06.2022, 10:00
Balıkesir’de suç örgütü çökertildi: 21 gözaltı

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla harekete geçen İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, kentte uyuşturucu madde ticareti yapmak, örgüt kurmak, nitelikli dolandırıcılık ve hırsızlık gibi pek suça karıştığı tespit edilen örgüt üyelerini takibe alındı. Örgüt üyelerinin bu süreçte sık sık evrakta sahtecilik de yaptıkları tespit edildi. 

Sahte reçete düzenleyip devlet kurumlarını zarara uğrattılar

Yaşlı ve engelli vatandaşlar adına sahte reçete ve belge düzenleyerek devlet kurumlarını zarara uğratan suç örgütünün, çok sayıda uyuşturucu nitelikli ürünü de piyasaya sürdüğü belirlendi. Örgüt üyelerinin kimliklerini belirleyen ve tek tek takibe alan İl Jandarma Komutanlığı, gerçekleştirilen başarılı operasyonla zanlıları yakalandı. 

2 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi

Operasyon sonucunda gözaltına alınan 21 kişiden 2’si çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan sahte reçete ve belgelerle devlet kurumlarını zarara uğratan şahıslar hakkında Sağlık Bakanlığı ve SGK da harekete geçti. Olayla ilgili kurum içi birimlerde geniş çaplı soruşturma başlatıldığı öğrenildi. 

Yorumlar (0)