Türkiye'nin en büyük ikinci camisi açıldı

Ülkemizin ikinci büyük camisi olan Şahinbey Millet Camii, Gaziantep'te açıldı. Açılış kurdelesini kesen Erdoğan, "Camiler, tevhidin olduğu kadar vahdetin, beraberlik ve birliğin, müminler arasındaki ezeli ve ebedi kardeşliğin sembolüdür." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 04.02.2024, 21:36
Türkiye'nin en büyük ikinci camisi açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te Şahinbey Millet Camii ve Külliyesi'nin açılış merasiminde konuştu.

Böylesine bir eserin inşası sebebiyle Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, eserin, kentin şanına şan kattığını dile getirdi. Eserin kazandırılmasında emeği olan herkese şükranlarını ileten Erdoğan, Şahinbey'in 1,3 milyona ulaşan nüfusuyla kentin gözbebeği ilçelerinden olduğunu, nüfus çoğalıp, Şahinbey büyüdükçe ibadethane gereksiniminin arttığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı anda 17 bin kişinin ibadet edebileceği cami ile bu gereksinimin karşılanmış olacağına dikkat çekerek, caminin dış bahçesiyle birlikte ibadet eden sayısının 34 bine değin ulaşmasının takdire şayan olduğunu vurguladı.


"Kendimizi geliştirmeliyiz"

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şahinbey Millet Camisi ve Külliyesi yalnızca bir ibadethane olarak tasarlanmadı. Burası aynı zamanda kursları, çocuk alanları, kitap kafesi, kütüphanesi ve diğer sosyal donatılarıyla bir hayat alanı olarak planlandı.

Camileri yalnızca günde beş defa namaz eda edilen yerler olarak görmemek gerekir. Camiler, tevhidin olduğu kadar vahdetin, beraberlik ve birliğin, müminler arasındaki ezeli ve ebedi kardeşliğin sembolüdür. Camiler, kürsüsü, mihrabı ve minberiyle ahlak ve ilim, hikmet ve marifet derslerinin verildiği ilim merkezleridir. Namazlarımızı eda edip gittiğimiz mekanların çok ötesinde, buraları merkez edinerek her alanda kendimizi daha da geliştirmenin yollarını aramalıyız.

Görenlere iç huzuru veren, hayran bırakan, manevi dünyayı dış dünyayla birleştiren bu harika eserin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Burada edilecek duaların, gerçekleştirilecek ibadetlerin kabul olmasını diliyorum. Bütün ümmete Allah'ın izniyle hayırlı olsun. Ve burası aynı zamanda adıyla müsemma yalnızca ülkemizin değil, bütün İslam aleminin bir çekim alanı olsun."

Yorumlar (0)