Türk dünyasından tarihi adım! KKTC’yi onayladılar

Özbekistan’da düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi’nde tarihi bir gelişme yaşandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) teşkilata gözlemci üye olarak kabul edildiğini açıkladı. 

GÜNDEM 11.11.2022, 11:32 12.11.2022, 08:07
Türk dünyasından tarihi adım! KKTC’yi onayladılar

Türk Devletleri Teşkilatı Devlet ve Hükümet Başkanları 9. Zirvesi, Özbekistan’ın Semerkant kentinde düzenleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yer aldığı zirvede bugün tarihi bir adım atıldı. Müjdeyi resmi Twitter hesabı üzerinden duyuran Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin teşkilata gözlemci üye olarak kabul edildiğini belirtti. 

“Her zaman her yerde KKTC’nin yanındayız”

Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yayımlayan Bakan Çavuşoğlu, “Adım adım… O da olacak! Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye olarak kabul edildi. Her zaman, her yerde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yanındayız” ifadelerini kullandı. Türk dünyası tarafından atılan bu tarihi adım, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de yeni bir heyecana yol açtı. Yıllardır Kıbrıs adasında çifte standarda maruz kalan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, bağımsızlığının ve egemenliğinin tüm dünya tarafından tanınması için senelerdir mücadele yürütüyor.

Yorumlar (0)