Toplu sözleşme görüşmelerinin üçüncüsü yarın yapılacak: Kamu çalışanı yeni teklif bekliyor

Kamu çalışanlarına ilişkin toplu sözleşme görüşmelerinin üçüncüsü yarın yapılacak. Kamu işveren tarafının toplantıda bir teklif daha sunması bekleniyor.

GÜNDEM 16.08.2023, 10:48 16.08.2023, 10:58
Toplu sözleşme görüşmelerinin üçüncüsü yarın yapılacak: Kamu çalışanı yeni teklif bekliyor

Milyonlarca kamu çalışanının merakla beklediği 7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri devam ediyor.

Kamu görevlilerini yetkili sendika olarak Memur-Sen temsil ediyor. 1 Ağustos tarihinde başlayan görüşmelerde 9 Ağustos tarihi itibari ile müzakere aşamasına geçildi. Müzakere süreci ise sona erdi.

Şimdi gözler, yarın gerçekleştirilecek olan üçüncü toplantıya çevrildi.

Kamu işveren tarafı teklif sunmuştu

7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, hükümetin ilk zam teklifini paylaşmıştı.

Işıkhan, "2024 yılının ilk altı ayı için yüzde 14 oranında, ikinci altı ayı için yüzde 9 oranında, 2025 yılının ilk altı ayı için yüzde 6 oranında, ikinci altı ayı için de yüzde 5 oranında teklifimizi açıklıyorum" demişti.

Yarın yapılacak olan üçüncü toplantıda ise kamu işverenin bir teklif daha sunması bekleniyor.

Memur-Sen ne kadar zam istedi?

Toplu sözleşme masasında kamu çalışanlarını temsilen yer alan yetkili konfederasyon Memur-Sen, 2024 yılı için 3'er aylık dönemler itibari ile refah payı dahil birinci 3 ayda yüzde 35 oranında, ikinci 3 ayda yüzde 10 oranında, üçüncü 3 ayda yüzde 15 oranında, dördüncü 3 ayda ise yüzde 10 oranında artış istemişti.

Konfederasyon, 2025 yılı için ise 6'şar aylık dönemler itibari ile refah payı dahil olmak üzere birinci 6 ayda yüzde 25 ve ikinci 6 ayda da yüzde 15 oranında zam talep etmişti.

Yorumlar (0)