Erdoğan, emekli maaşı düzenlemesi için talimat verdi: Bakan, ekim ayını işaret etti

En düşük emekli maaşın 7.500 TL'de kalması ile geçim sıkıntısı çeken emekli vatandaşları sevindiren bir gelişme yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaşam pahalılığından şikayet eden bir emekliye "Lütfen, çok rahat olun. Cumhurbaşkanımız bize talimat verdi. Söz verdik. Çalışıyoruz. Meclis açılır açılmaz, inşallah…" diyerek emekli maaşlarına ilişkin düzenleme mesajı verdi. Bakan Işıkhan’ın bu sözlerinin ardından emekli maaşı zam düzenlemesi için gözler ekim ayında açılacak olan Meclis'e çevrildi.

EKONOMİ 16.08.2023, 11:24
Erdoğan, emekli maaşı düzenlemesi için talimat verdi: Bakan, ekim ayını işaret etti

Temmuz ayında yüzde 25 oranında zam alan emekliler, maaşlarının 7.500 TL'de kalmasına tepki gösterdi. Hayat pahalılığı nedeni ile maaşlarının yetmediğini her fırsatta dile getiren emekli vatandaşlar, bu konuda düzenleme istedi. Seyyanen zam, prim-maaş dengesizliği sorunun çözülmesi ve en düşük emekli maaşının 10 bin TL’ye yükseltilmesini bekleyen emeklileri sevindiren bir gelişme yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni düzenleme için talimat verdiğini söyledi ve Meclis'i işaret etti.

Bakan Işıkhan: Rahat olun, cumhurbaşkanımız talimat verdi

Çorum sokaklarında yürürken, Bakan Işıkhan’ın yanına gelen bir vatandaş, emeklinin sorunlarını anlattı. Bunun üzerine Bakan Işıkhan, "Lütfen, çok rahat olun. Cumhurbaşkanımız bize talimat verdi. Söz verdik. Çalışıyoruz. Meclis açılır açılmaz, inşallah…" şeklinde konuştu. Bakan Işıkhan'ın bu sözlerinin ardından milyonlarca emeklinin gözü de ekim ayında açılacak olan Meclis'e çevrildi.

En düşük emekli maaşı 7.500 TL’de kaldı!

Temmuz ayında yapılan yüzde 25'lik zammı kök maaşa göre alan emekli vatandaşların bir bölümünün maaşları artmazken, seçim öncesi 5.500 TL'den 7.500 TL'ye çıkan en düşük emekli maaşı temmuz ayında 7.500 TL'de kaldı. Bu durum milyonlarca kişinin tepkisini çekerken, hükümet ise düzenleme sinyali vermişti.

Emekli vatandaş ne istiyor?

Emekli vatandaşların beklentisi ise açık ve net. Emekliler, seyyanen zammın yanında, primi daha fazla olana daha çok maaş verilmesini ve en düşük emekli maaşın da 10 bin TL’ye çıkarılmasını istiyor.

Yorumlar (0)