Terör örgütünün ‘seçim’ oyunu: ‘Tamamen iptal edilmeli’

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye'nin kuzeyinde planladığı sözde seçim girişimlerine ilişkin olarak, "Cumhurbaşkanımız ve Bakanımız gerekli uyarıları yapmıştır. Bu sözde seçimler iptal edilmelidir. Böyle bir durum kabul edilemez" açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 06.06.2024, 13:46 07.06.2024, 09:31 Buse Önder
Terör örgütünün ‘seçim’ oyunu: ‘Tamamen iptal edilmeli’

Bakanlık kaynakları, terör örgütü PKK/PYD/YPG/SDG'nin Suriye'nin kuzeyinde düzenlemeyi planladığı sözde seçimlerle ilgili olarak, "Sn. Cumhurbaşkanımız ve Sn. Bakanımız gerekli uyarıları yapmıştır. Bu sözde seçimler tamamen iptal edilmelidir. Böyle bir durumun kabul edilmesi söz konusu olamaz" açıklamasını yaptı.

Ayrıca, Bakanlık kaynakları, Türkiye'nin Hava Kuvvetleri Komutanlığı ihtiyaçları doğrultusunda alınacak olan F-16 Blok-70 uçakları ve modernizasyon kitleri ile ilgili olarak da, "Tedarik süreci daha önce açıkladığımız takvime uygun olarak olumlu şekilde devam etmektedir" bilgisini paylaştı.

İkili bir görüşme gerçekleşecek

Türk ve Yunanistan Genelkurmay Başkanları arasındaki Güven Artırıcı Önlemler çerçevesinde, iki ülkenin Genelkurmay Başkanları, Arnavutluk'ta düzenlenen 17. Balkan Ülkeleri Genelkurmay Başkanları Toplantısı'nda bugün ikili bir görüşme gerçekleştirecek.

Ayrıca, Millî Savunma Üniversitesi heyeti, Yunan Millî Savunma Koleji'ni 06-09 Haziran tarihleri arasında ziyaret edecek.

Yorumlar (0)