Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP ziyareti öncesi CHP lideri Özel’den açıklama

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP ziyareti öncesinde açıklamalarda bulundu. CHP lideri Özel, ziyaretin önümüzdeki hafta gerçekleşeceğinin bilgini verdi.

SİYASET 06.06.2024, 13:47 Şeyda Gül
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP ziyareti öncesi CHP lideri Özel’den açıklama

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 11 Haziran Salı günü partisinin genel merkezinde bir araya geleceklerini ifade etti. 11 Haziran Salı günü CHP Genel Merkezi'nde yapılacak görüşmenin saat 16.00'da gerçekleşeceğini bildiren Özel, partisinin grup toplantısında verdiği erken seçim mesajına da açıklık getirdi. Siyasette erken seçim konuşmanın mayına basmak olduğunu düşünmediğini kaydeden Özel, “CHP, yarın bir seçim yapılsa birinci parti olabilecek durumdadır” değerlendirmesinde bulundu.

Oturma düzeni siyasi parti genel başkanları şeklinde olacak

“Sayın Cumhurbaşkanı ile 11 Haziran'da saat 16.00'da görüşeceğiz. CHP Genel Merkezi'nde aynı heyetlerle ağırlayacağız. Oturma düzeni siyasi parti genel başkanları şeklinde olacak” diyen Özel, 31 Mart seçimlerinde seçmenin karşısına çıktıklarında çok açık söyledikleri sözleri anımsattı. “Biz sesinizi duyuracağız. Eğer siz de sesinizi duyurmak istiyorsanız, siz de bu seçimde 10 bin lira en düşük emekli maaşını reva görenlere, asgari ücretinize zam yapmamayı düşünenlere, 1 milyon öğretmeni atamayanlara, işçilere hak ettiğini vermeyenlere sesinizi duyurun.” sözlerini anımsatan Özel, 31 Mart seçim sonuçlarının CHP'yi 47 yıl sonra birinci parti yaptığını söyledi.

Biz bir erken seçim çağrısı yapmıyoruz

“Biz bir erken seçim çağrısı yapmıyoruz. Erken seçim kararını millet verir” ifadelerini kullanan Özel, CHP’nin 127 milletvekiliyle erken seçim kararını zaten alabilecek güçte olmadığını dile getirdi. Olsa yarın alacağını ve öbür pazar iktidara geleceğini kaydeden Özel, “CHP erken seçim istemez mi? Evet ister ama erken seçimin yapılabilmesi için bunun milletin gündemi olması lazım” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)