Televizyon programlarına katılıyordu, MOSSAD ajanı çıktı!

MİT ve İstanbul Emniyeti'nin iş birliğiyle yapılan operasyonda MOSSAD'a bilgi sızdıran 7 kişilik ekip yakalandı. Yakalanan kişiler arasında özel dedektif Hamza Turhan Ayberk'in de bulunduğu kaydedildi. Televizyonlarda yayınlanan sabah programlarına katılan Ayberk'in, MOSSAD'a bilgi sızdırmak için ekip kurduğu kaydedildi.

GÜNDEM 05.03.2024, 10:28 05.03.2024, 10:33 Hakan Öksüz
Televizyon programlarına katılıyordu, MOSSAD ajanı çıktı!

İsrail istihbarat servisi MOSSAD için çalıştıkları belirlenen kişilere yönelik operasyon yapıldı. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan ortak operasyonda 7 kişi yakalandı.

Para karşılığında MOSSAD'a bilgi sızdırıyordu

Eski bir kamu çalışanı olan televizyonlarda yayınlanan sabah programlarına katılan Hamza Turhan Ayberk'in de gözaltına alınanlar arasında olduğu öğrenildi. Özel dedektif Hamza Turhan Ayberk'in, para karşılığında MOSSAD'a bilgi sattığı belirlendi.

MOSSAD'a bilgi sızdırmak için ekip kurmuş!

Yurt içinde bulunan Orta Doğulu kişi ve şirketler ile ilgili bilgiler derleyen Ayberk'in, bu bilgileri İsrail istihbaratına verdiği tespit edildi. Edinilen bilgilere göre Hamza Turhan Ayberk, ajanlık faaliyetini devam ettirmek için bazı kamu görevlilerinin de aralarında yer aldığı bir ekip kurdu.

"Victoria" kod adlı ajan ile irtibat kuruyordu

Özel dedektif Hamza Turhan Ayberk'in İsrail istihbaratı ile bağlantısı, MOSSAD'ın "Victoria" kod adlı ajanı üzerinden gerçekleşiyordu. İlk etapta basit görevlerde kullanılan Hamza Turhan Ayberk, 2019'da Belgrad'da eğitim aldı. MOSSAD'ın eğitimiyle gizli haberleşme uygulamalarını kullanmaya başlayan Ayberk, ödemelerini kripto para ile aldı.

Takip cihazı yerleştiriyor, konumları anlık olarak MOSSAD'a gönderiyordu

Bilgi sızdırmayla birlikte takip ve tehdit gibi faaliyetlerde bulunan Hamza Turhan Ayberk, hedeflediği kişilerin araçlarına takip cihazları yerleştiriyordu. İzlediği kişiyi anlık olarak MOSSAD'a bildiren Ayberk'in, bu kişileri zaman zaman tehdit ettiği belirtildi. 

Yorumlar (0)