Zincir marketlerde yeni dönem başlıyor! Resmi gazetede yayımlandı

Ticaret Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğine göre, 200'den fazla şubeye sahip olan zincir marketlerin, glütensiz ürünleri stoklaması zorunlu hale geldi.

EKONOMİ 05.03.2024, 10:40 Buse Önder
Zincir marketlerde yeni dönem başlıyor! Resmi gazetede yayımlandı

Ticaret Bakanlığı, gıda perakende sektöründe faaliyet gösteren ve şube sayısı 200'den fazla olan zincir mağazalar için Glütensiz Gıda Ürünü Satış Yükümlülüğü Getirilmesine İlişkin Tebliğ'i Resmi Gazete'de yayımladı.

Glüten intoleransı yaşayanların daha kolay erişim sağlamasını amaçlayan tebliğe göre, söz konusu zincir mağazaların 250 metrekareden fazla satış alanına sahip şubeleri, glütensiz un, tatlı ve tuzlu atıştırmalıkları satışa hazır bulundurmakla yükümlü kılındı.

1 Haziran’da yürürlüğe girecek

Daha büyük satış alanına sahip şubeler ise, 400 metrekareden fazla olmak şartıyla, glütensiz ekmek, un, makarna, tatlı ve tuzlu atıştırmalıkları sürekli olarak ve talebi karşılayacak miktarda bulundurmak zorunda. Bu düzenleme, glüten intoleransı olan bireylerin günlük ihtiyaçlarını karşılamak adına yapılmış bir adım olarak değerlendirildi.

Tebliğ kapsamındaki hükümlerin bir kısmı 1 Haziran'da yürürlüğe girecekken, diğer bir kısmı ise 1 Eylül 2024 tarihinde yürürlüğe girecek. Bu süre zarfında zincir mağazaların, gerekli düzenlemeleri yaparak glütensiz ürünleri raflarında yer almaya hazır hale getirmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)