TDK’de “bilgi yarışması” yoğunluğu

GÜNDEM 27.05.2019, 12:59
TDK’de “bilgi yarışması” yoğunluğu

TDK Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin, Türk Dil Kurumunun Türkçe sözlüğüne en fazla girişin, televizyon ve cep telefonları için yapılan bilgi yarışmaları zamanında olduğunu söyledi.

Türk Dil Kurumu (TDK) Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin, TDK’nin kurulduğu 1932’den bu yana çalışmalarına güncel şekilde devam ettiğini ve internet adresinden de yoğun şekilde kullanıldığını ifade etti.

www.tdk.gov.tr” adresinde sözlükler, yayınlar, kütüphane, çalışmalar ve uygulamalar gibi birçok hizmetin yer aldığını ifade eden Gülsevin, TDK’nin Türkçe sözlüğüne artan ilgiyi ise şöyle açıkladı:

“Son dönemlerde televizyonlarda ve cep telefonu uygulamalarıyla birçok bilgi yarışması düzenleniyor. Televizyonlarda bu yarışmalar başladığı an, sorular sorulduğu an, Türk Dil Kurumunun sayfasına Türkçe sözlüğüne aramak için yapılan girişin çok fazla olduğunu tespit ettik. Sözlük dendiği zaman başvuru kaynağı Türk Dil Kurumunun Türkçe sözlüğüdür. Yarışmaları izleyenler sorulan sorulardaki bilmedikleri kelimelerin anlamlarını aramak için internet adresimizdeki ‘Güncel Türkçe Sözlük bölümünden arama yaptırıyor.”

Özellikle televizyonlarda bilgi yarışmalarının yayınlandığı günlerde sitenin ziyaret sayısının büyük oranda artığını belirten Gülsevin, güncel Türkçe sözlüğün cep telefonlarında kullanılması için de bir uygulama başlattıklarını ve yakın zamanda bu uygulamanın vatandaşların hizmetine sunulacağını açıkladı.

Yorumlar (0)