Otomotiv dünyası bu birleşmeyi bekliyor

Wall Street Journal’ın haberine göre Türkiye’de fabrikaları bulunan iki otomotiv üreticisi Fiat Chrysler ve Renault geniş çaplı bir yelpazede işbirliğini görüşüyor. Otomotiv dünyası bugün konuya ilişkin bir açıklama yapılmasını heyecanla bekliyor.

EKONOMİ 27.05.2019, 13:12
Otomotiv dünyası bu birleşmeyi bekliyor

Ford ve Volkswagen arasında geçtiğimiz aylarda gerçekleşen işbirliğinin ardından otomotiv dünyası yine hareketlendi. Türkiye’de fabrikaları bulunan Fiat Chrysler ve Renault, iki üreticinin de zayıf yönlerini tamamlayacak, geniş çaplı bir işbirliğini görüşüyor.

Wall Street Journal gazetesi, iki şirketin de birbirlerinden pay alma dahil geniş bir yelpazede işbirliği olasılıklarını masaya yatırdığını yazdı. Reuters, yakın bir kaynaktan aldığı bilgiye göre iki şirketin birbirlerinin sermayesinden pay alacaklarını aktardı.

Les Echhos gazetesi ise yüzde 15’i Fransız devletine ait olan Renault’un Yönetim Kurulu Başkanı Jean-Dominique Senard’ın, FCA ve Renault’nun birleşmesi için hazırlanan çalışmayı Cuma günü Fransız Maliye Bakanı Bruna Le Maire’e ilettiği bilgisini verdi.

Yorumlar (0)