Suç örgütlerine 'Mahzen-3' operasyonu! 55 kişi yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Murat Özdemir ve Cengiz Arslan liderliğindeki 2 farklı organize suç örgütünün başarıyla çökertildiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya, "Mahzen-3" operasyonlarının detaylarını da kamuoyuyla paylaştı.

GÜNDEM 04.03.2024, 09:36 05.03.2024, 10:38 Buse Önder
Suç örgütlerine 'Mahzen-3' operasyonu! 55 kişi yakalandı

Osmaniye ilinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "MAHZEN-3" operasyonlarında, Organize Suç Örgütleri'ne yönelik başarılı bir operasyon düzenlendi. Operasyonlarda, örgüt liderliğini Murat Özdemir ve Cengiz Arslan'ın üstlendiği 2 ayrı suç örgütü çökertildi. Toplamda 55 şüpheli, operasyonlar neticesinde yakalanarak gözaltına alındı.

Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde, Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda, örgüt üyelerinin çeşitli suçlara karıştığı belirlendi.

Birçok suçtan aranıyorlardı

Ali Yerlikaya, şüphelilerin işlediği suçlar arasında suç örgütü kurma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, silahla kasten öldürmeye teşebbüs, silahla tehdit ve kasten yaralama, iş yeri ve ikamet kurşunlama, ruhsatsız silah bulundurma, genel güvenliğin tehlikeye sokulması ve görevli memura mukavemet gösterme, uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma gibi suçlar yer aldığını duyurdu.

Operasyonlar neticesinde toplamda 61 adet ruhsatsız tabanca, 32 adet tüfek, 1.5 kg muhtelif uyuşturucu madde, çok sayıda mermi ve büyük miktarda Türk Lirası ele geçirildi.

‘Sokaklarda size yer yok’

Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı ve operasyonları gerçekleştiren Emniyet birimlerini tebrik eden Ali Yerlikaya, "Suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip adalete teslim edeceğiz. Sokaklarda size yer yok" dedi.

Operasyonlarda emeği geçenlere teşekkür eden Yerlikaya, "Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değirmesin. Milletimizin duası sizinle" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)