Seçim sonrası TL değer kaybedecek mi? Bakan Şimşek'ten kritik açıklamalar

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı televizyon programında ekonomi gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. "Kur korumalıdan aşamalı şekilde çıkmayı amaçlıyoruz." diyen Şimşek, "Ne piyasalara ne de vatandaşlara sürpriz yapacağız. Her şey öngörülebilir olacak." ifadelerini kullandı. Şimşek, seçim sonrası Türk lirasının değer kaybedeceğine yönelik beklenti hakkında da konuştu.

EKONOMİ 04.03.2024, 09:53 Hakan Öksüz
Seçim sonrası TL değer kaybedecek mi? Bakan Şimşek'ten kritik açıklamalar

Bir televizyon programına konuk olan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomi gündemine dair önemli mesajlar verdi. Uygulamaya koydukları programın temel amacının enflasyonu tek haneye düşürmek olduğuna vurgu yapan Bakan Şimşek, "Henüz fiyat istikrarından çok uzağız ancak hedefimiz enflasyonu düşürmek. Türk lirasını destekleyen bir politika setini uygulayacağız." dedi.

"Kur korumalıdan aşamalı şekilde çıkmayı amaçlıyoruz"

İkinci hedeflerinin kalıcı şekilde borç oranını yüzde 40'tan düşük tutak olduğunun altını çizen Şimşek, "Diğer hedefimiz cari açığın sürdürülebilir tutulması. Kur korumalı mevduat, bu hedeflere giderken bize ayak bağı oluyor. Dolayısıyla kur korumalıdan aşamalı şekilde çıkmayı amaçlıyoruz. Bunu yaparken piyasaları bozmayacak şekilde temkinli ilerleyeceğiz." ifadelerini kullandı. 

"MTV ile ilgili yeni bir düzenlemeye gidilmeyecek"

Enflasyonun yükselmesine sebep olacak adılar atmayacaklarının altını çizen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Ne piyasalara ne de vatandaşlara sürpriz yapacağız. Her şey öngörülebilir olacak. KDV'de, kurumlar vergisinde ve gelir vergisinde artış yok. MTV ile ilgili yeni bir düzenlemeye de gidilmeyecek." diye konuştu. 

"Türk lirasının değer kaybedeceğine yönelik beklentiler yersiz"

Serbest kur rejiminde olduklarını hatırlatan Şimşek, "Kur hedefimiz yok. Amacımız bütçe disiplinini sağlamak. Seçimin ardından Türk lirasının değer kaybedeceğine yönelik beklentiler çok anlamlı değil. Küresel ölçekte uygulanacak faiz indirimleri, risk iştahını yükseltecek. Türkiye gibi ülkelere fon akışı sürecek." değerlendirmelerinde bulundu.

Yorumlar (0)