Otogaza zam yolda! Güncel akaryakıt fiyatları

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmaların etkisiyle, benzin ve motorin fiyatları gün içinde indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor. Bugün akaryakıt litre fiyatlarında indirim ya da zam var mı? Otogaz ve dizel yakıt ne kadar oldu? İşte detaylar…

EKONOMİ 04.03.2024, 10:00 04.03.2024, 18:13 Buse Önder
Otogaza zam yolda! Güncel akaryakıt fiyatları

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki dalgalanmalarla birlikte, vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarındaki değişimleri yakından takip ediyor. Gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde, otogaz grubunda 81 kuruşluk bir fiyat artışı bekleniyor.

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre, İstanbul'da motorin litre fiyatı 40,66 lira seviyelerinde bulunuyor. Benzinin litresi ise ortalama 40,46 lira olarak satılıyor. Otogaz ise 20,95 TL'den satışa sunuluyor.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Akaryakıt fiyatları Türkiye'de, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı hesaplanarak belirleniyor.

Gümrüksüz rafineri fiyatının belirlenmesinde ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takibiyle belli bir fiyat değişim farkı hesaplanarak gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Yorumlar (0)