Sosyal medya fenomeni hakkında 20 yıl hapis istemi

Sosyal medya fenomeni Onur Elmas ve 6 kişi, devre mülk satışı ve reklamı adı altında birçok kişiyi dolandırdıkları iddiasıyla 'Nitelikli dolandırıcılık' suçundan 20 yıla kadar hapis istemiyle mahkemeye çıkarılacak.

GÜNDEM 26.01.2024, 17:46 27.01.2024, 17:51 Buse Önder
Sosyal medya fenomeni hakkında 20 yıl hapis istemi

Fenomen Onur Elmas'ın da aralarında bulunduğu çete, Arap turistlere satılacağı vaadiyle devre mülk sahiplerini kandırdı. Şikayet üzerine başlatılan soruşturmada, müşteki Tevfik Ç., 5 bin TL ödeyerek şüphelilerin isteği üzerine vekalet vermiş; ancak şüpheliler, rızası dışında toplamda 90 bin TL kredi çekmiş. İddianame, 7 sanığın 'Nitelikli dolandırıcılık' suçundan yargılanacağını belirterek 20 yıla kadar hapis cezası talep ediyor.

Muhammet Faruk A. ve Umut Ş., Tevfik Ç.'nin telefonunu alarak 2 farklı bankada hesap açtı ve rızası olmadan toplamda 90 bin TL kredi çekti. Tevfik Ç., durumu fark edince şikayetçi oldu ve Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Elmas suçlamaları kabul etmedi

Sanık Onur Elmas, emniyet ifadesinde 2020 yılında kurduğu CSR Paroni Medya adlı şirketin tek yetkilisi olduğunu ve web sitesi aracılığıyla reklam işleri yaptığını belirtti. Şikayet nedeniyle şirketin çalışmalarına son verdiğini ifade eden Elmas, Arap turistlere gayrimenkul pazarlamadığını savunarak, diğer şüphelilerin ismini duyduğunu ancak kendisiyle iş yapmadıklarını belirtti ve suçlamaları kabul etmedi.

İddianame hazırlandı

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, CSR Paroni Medya Prodüksiyon Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi adı altında devre mülk sahiplerinin bizzat tespit edilerek, şirket çalışanları tarafından yüksek fiyatlarla devre mülklerinin Arap turistlere satılacağı vaadiyle ofislere çağrıldığı belirtildi.

Ardından reklam adı altında müştekilerin paralarının alındığı, nakit parası olmayan ya da bu işe daha çok inandırılan ve kandırılan kişilerin telefonlarının ellerinden alınarak bulundukları adreslere gidilerek mobil bankacılık yöntemleriyle kredi çektirildiği ifade edildi.

20 yıla kadar hapsi istendi

İddianamede, bu işlemlerin hukuki bir kılıf altında ticari bir şirket faaliyeti adı altında yürütülerek sözleşmeler düzenlendiği ve bu şekilde müştekinin iki özel banka hesabından 56 bin TL ve 34 bin TL olmak üzere toplam 90 bin TL kredi çekilerek menfaat temin edildiği kaydedildi.

İddianamede, Onur Elmas’ın da aralarında bulunduğu 7 sanık hakkında 'Nitelikli dolandırıcılık' suçundan 6 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianame, mahkeme tarafından kabul edildi.

Yorumlar (0)