Emine Erdoğan Siirtli kadınlarla buluştu

İstanbul'da düzenlenen "Siirtli Kadınlarla Buluşma" programına katılan Cumhurbaşkanı Emine Erdoğan, Siirt Vakfı tarafından organize edilen etkinlikte Siirtli kadınlarla bir araya geldi.

GÜNDEM 26.01.2024, 18:04 27.01.2024, 11:16 Buse Önder
Emine Erdoğan Siirtli kadınlarla buluştu

Neslişah Sultan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "Siirtli Kadınlarla Buluşma" programına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, konuşmasında Siirt'in kültürel zenginliklerini ve yerel mirasını korumanın önemine vurgu yaparak, "Siirt gibi sayısız değere sahip tüm Anadolu şehirlerimizin yerel mirasına sahip çıktığımız ve gelecek nesillere aktarmayı başardığımız ölçüde, küresel değerler üreten bir ülke olacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

‘Siirt dünya standartlarında olmalı’

Siirtli olduğunu belirten Erdoğan, çocukluğundan bu yana Siirt ile güçlenen bağlarını dile getirdi. Siirtli kadınların el becerisi ve işteki mahareti ile ilgili örnekler veren Erdoğan, memleketine dair izlenimlerini kalbinde ve hafızasında kıymetli hazineler gibi taşıdığını söyledi.

Siirt'in kültürel mirasının dünya standartlarında bir kaliteye çıkartılması gerektiğini belirten Erdoğan, Türkiye'nin coğrafyasının eşsiz değerlere sahip olduğunu vurgulayarak, Siirt'in farklı kültürlerden ve mezheplerden insanları bir araya getiren bir örnek olduğunu dile getirdi.

İpek seccade hediye edildi

Türkiye Dokuma Atlası Projesi'nde kayıt altına alınan şal şepik kumaşının üretimindeki ivmenin önemine değinen Erdoğan, Siirt Vakfı'nın bu alandaki çalışmalarını övdü. Ayrıca, Siirt'in zenginliklerini tanıtarak yapılan hayırseverlik çalışmalarının gönül coğrafyasını genişlettiğini ifade etti.

Programda, Siirt Vakfı Başkanı Zeki Akyüzlü de Siirt'in kadim bir şehir olduğunu vurgulayarak, vakfın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Erdoğan'a günün anısına ipek el dokuma seccade hediye edildi ve etkinlik alanında Siirt yöresel ürünleri sergilendi.

Kumaş boyama yöntemlerini inceledi

Emine Erdoğan, katılımcılarla aile fotoğrafı çektirdikten sonra, Siirt yöresine özgü şal şepik kumaşı dokuma tezgahını inceledi ve kumaşın kesimini gerçekleştirdi. Doğal yöntemlerle kumaş boyama sürecini inceledikten sonra, Siirt'in yöresel ürünleri hakkında bilgi aldı.

Program, Siirt'in kültürel mirasının korunması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlamıştı.

Yorumlar (0)