Sınırda operasyon: 3’ü PKK’lı 26 kişi yakalandı

Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye’den Yunanistan'a ve Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan 3'ü PKK/KCK/PYD-YPG, 1'i FETÖ terör örgütü mensubu 26 kişinin yakalandığını açıkladı.

GÜNDEM 03.03.2024, 11:37 04.03.2024, 09:22 Buse Önder
Sınırda operasyon: 3’ü PKK’lı 26 kişi yakalandı

Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye'den Yunanistan'a ve Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan toplam 26 kişinin yakalandığını duyurdu. Bakanlık tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, terörle mücadelenin hudutlarda da devam ettiği belirtildi.

Bakanlık açıklamasında, "Terörle mücadelemiz, hudutlarımızda da sürüyor. Ülkemizden Yunanistan’a ve Suriye'den ülkemize yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 26 şahıs hudut birliklerimiz tarafından yakalandı" ifadelerine yer verildi.

Soruşturma devam ediyor

Yapılan incelemeler sonucunda, yakalanan şahıslardan 3'ünün PKK/KCK/PYD-YPG terör örgütleri mensubu, 1'inin ise FETÖ terör örgütü mensubu olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Söz konusu olayla ilgili detaylı soruşturmanın devam ettiği ve yakalanan şahısların terör örgütleri ile bağlantılarının tam olarak ortaya çıkarılmasının hedeflendiği bildirildi.

Yorumlar (0)