Şehit babasına "Sen kimsin lan!" diyen gazeteci Can Ataklı hakkında suç duyurusu

Şehit Kemal Aslan'ın babası Mehmet Aslan'ın CHP lideri Özgür Özel'e tepki göstermesi, Türkiye'nin gündemine oturdu. Şehit babasının "Demirtaş ve Kavala'nın özgür kalmasını isteyenlere hakkımız helal değildir." şeklindeki açıklamasına "Sen kimsin lan?" diyerek karşılık veren gazeteci Can Ataklı hakkında 15 Temmuz Derneği tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

GÜNDEM 26.12.2023, 14:05 26.12.2023, 14:25 Hakan Öksüz
Şehit babasına "Sen kimsin lan!" diyen gazeteci Can Ataklı hakkında suç duyurusu

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinden gelen şehit haberlerinin ardından sosyal medyadan bazı paylaşımlarda bulunan gazeteci Can Ataklı, tepkilerin odağına yerleşmişti. 

Can Ataklı ne demişti?

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan'ın babası Mehmet Aslan'ın "Selahattin Demirtaş ile Kavala'nın özgür kalmasını isteyenlere hakkımız helal değildir." diyerek CHP lideri Özgür Özel'e tepki göstermesini eleştiren Ataklı, "Şehit babası olunca her istediğini söyleyebileceğini mi zannediyorsun? Sen kimsin lan?" ifadelerini kullanmıştı.

15 Temmuz Derneği mensuplarından suç duyurusu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bu sözler üzerine Ataklı hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı. Ataklı'nın videosunda alaycı bir üslubun kullanıldığı, bu sözlerin kamu barışını tehlikeye sokabileceği bildirildi

Melih Ercan: "Şehit babasına destek vereceği yerde..."

15 Temmuz Derneği mensupları da gazeteci Ataklı hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. 15 Temmuz Derneği adına İstanbul Adalet Sarayı önünde konuşan kişi, 15 Temmuz oğlu şehit düşen Melih Ercan oldu. 

Pençe-Kilit bölgesinde 12 askerin şehit düşmesinin üzüntüsünü yaşarken, gazeteci Can Ataklı'dan gelen açıklamaların kendilerini yaraladığını kaydeden Ercan, "Şehit babasına destek vermesi gerekirken böyle bir açıklama yaptı." dedi.

"Buradan Can Ataklı'ya sesleniyorum..."

Can Ataklı'nın, şehit Mehmet Aslan'a yönelik sarf ettiği sözleri üzerine aldığını belirten Melih Ercan, "Ben de bir şehit babasıyım. Can Ataklı'ya sesleniyorum; biz kimiz biliyor musun? Evlatlarının kanıyla vatanın tapusuna adını yazdırmış kişileriz. Bu ülkenin asıl sahipleriyiz, şerefli şehit aileleriyiz. Peki sen kimsin? Sana bu sufleyi kim verdi? Seni lanetliyoruz. Terör ile arasına mesafe koyamayanları lanetliyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)