Seçim yayın yasakları başladı

31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için sayılı saatler kaldı. Böylece son 24 saat içerisinde herhangi bir partinin ya da adayın siyasi reklamının yayımlanması yasaklandı.

GÜNDEM 30.03.2024, 00:33 Şeyda Gül
Seçim yayın yasakları başladı

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 31'inci maddesi devreye girdi. Siyasi reklamlara ilişkin usul ve esaslar belirlediği karar göre, yayın yasakları bu geceden itibaren başladı. Oy verme günü olan 31 Mart Pazar günü YSK tarafından açıklanacak saate kadar yasağın süreceği öğrenildi.

Yayın yasağı kapsamında sayılacak durumlar belirtildi

Bu süre zarfında televizyon ve radyolar ile her türlü yayın organları tarafından siyasi reklam yapılamayacak. Bunun yanı sıra seçim ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılması da yayın yasağı kapsamında sayılacak.

Yayın organlarında, seçime katılan siyasi partiler ile adayların sözlü, yazılı ve görüntülü propaganda faaliyetleri ise yarın saat 18.00'e kadar yayınlanabilecek.

RTÜK'ten uyarı geldi

Seçim yasağına ilişkin RTÜK’ten yapılan açıklamada, YSK kararları gereğince bugün saat 23.59'dan seçim gününe kadar siyasi reklamların yayınlanmasının yasak olduğu ifade edildi. Açıklamada, “Medya hizmet sağlayıcı kuruluşların, yarın saat 18.00'e kadar seçime katılan siyasi partiler ile adayların sözlü, yazılı ve görüntülü propaganda faaliyetlerini yayınlayabilecekler” denildi.

Yorumlar (0)