‘Sazan Sarmalı’ yönteminden son anda kurtuldu

Kırıkkale'de internet üzerinden otomobil satın almak isteyen bir vatandaş, dolandırıcıların kullandığı ‘sazan sarmalı’ yöntemiyle karşı karşıya kaldı. Ancak polis ve banka personelinin hızlı müdahalesi sayesinde, vatandaş 190 bin lirasını dolandırıcılara kaptırmaktan kurtuldu.

GÜNDEM 18.04.2024, 16:24 18.04.2024, 18:01 Melina Ay
‘Sazan Sarmalı’ yönteminden son anda kurtuldu

Kırıkkale'de yaşayan Enes Baştuğ, internet üzerinden 250 bin lira değerindeki otomobilini satışa çıkardı. Ancak bir dolandırıcı, askeri personel kılığına girerek Baştuğ'u arayarak aracı satın almak istediğini söyledi. Dolandırıcı, ‘sazan sarmalı’ olarak bilinen bir yöntemle Baştuğ'u kandırarak aracı yeniden ilan sitesine ekledi.

Baştuğ'un aracı almak isteyen Necip Doğan, dolandırıcıyı gerçek satıcı sanarak iletişime geçti ve pazarlık yaptı. Dolandırıcı, her iki tarafı da kandırmak için otomobilin Kırıkkale'deki kuzeninde olduğunu iddia etti. Ancak gerçeği bankada öğrenen Baştuğ ve Doğan, polise şikayette bulundu. Dolandırıcıya gönderilen 190 bin lira, banka memuru tarafından bloke edildi.

Polis ekipleri, dolandırıcıyı yakalamak için çalışma başlattı.

“Son anda farkettim”

Necip Doğan, başından geçen olayları, “Düzce'den Kırıkkale'ye geldim. Askeri personel olduğunu söyleyen arkadaş, 'Araba kuzenimin adına, parayı bana havale et, kuzenim satış verecek' dedi. Ben de son anda fark ettim, o arada emniyeti aradım, 'ben dolandırılıyorum' dedim. Geldiler, bankadan havale etmeye kalktığımız 190 bin lirayı bloke ettirdiler. Kırıkkale Emniyetine teşekkür ederim” şeklinde sıraladı.

“Makbuz geçerli değildi”

Enes Baştuğ ise "Hakkari'de asker olduğunu söyleyen bir şahıs aradı. 'Ben askerim, arabayı almak istiyorum' dedi. Pazarlığa oturduk belli bir miktarda anlaştık. Ben biraz şüphelenmiştim. Gece kimlik bilgilerini istemiştim. Notere gittim, yolladığı makbuzda geçerli bir makbuz değildi. Doğrulatmak için bankaya gittik. Sonrasında olayı anladığımızda da şikayetçi olduk" ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)