Santa Maria Kilisesi'nde 1 kişi silahlı saldırıda öldü: Hükümetten peş peşe açıklamalar geliyor

Sarıyer'de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde Pazar ayini sırasında gerçekleşen silahlı saldırı sonucu 1 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından hükümetten açıklamalar gelmeye başladı.

GÜNDEM 28.01.2024, 12:53 28.01.2024, 14:21 Şeyda Gül
Santa Maria Kilisesi'nde 1 kişi silahlı saldırıda öldü: Hükümetten peş peşe açıklamalar geliyor

İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde Pazar ayini sırasında maskeli iki şahıs, kilise avlusunda ateş açtı. Kurşunların hedefi olan bir kişi yaralanırken, olay sırasında kilisede büyük panik yaşandı. Bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edilirken, saldırganlar ise olay yerinden yaya olarak kaçtı.

Kaçan saldırganların yakalanması için çalışmalar sürüyor

Yaralı şahıs apar topar hastaneye kaldırılmasına rağmen kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis ekipleri ise kilise çevresinde geniş güvenlik koridoru oluşturdu. Olayla ilgili inceleme başlatılırken, kaçan saldırganların yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Bakan Yerlikaya: Alçak saldırıyı kınıyoruz

Saldırıya ilişkin açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bugün Saat 11.40 sıralarında Sarıyer Büyükdere Mahallesinde bulunan Santa Maria Kilisesindeki ayin sırasında, ayine katılanlar içinde bulunan C.T’nin maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğradığını ifade etti. C.T’nin maalesef hayatını kaybettiğini vurgulayan Bakan Yerlikaya, “Konuyla ilgi geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatılmıştır. Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz” dedi.

Bakan Tunç'tan açıklama

Santa Maria Kilisesi'ndeki saldırıya ilişkin açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını ifade etti. Olayın aydınlatılması için bir başsavcı vekili ve iki cumhuriyet savcısı görevlendirildiğinin bilgisini veren Bakan Tunç, “Saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin tespiti ve yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir” ifadelerini kullandı.

AK Parti'den ilk açıklama: Kınıyoruz

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik konuyla ilgili açıklamasında İstanbul Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesinde ayin sırasında bir vatandaşa yönelik silahlı saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirtti. Güvenlik güçlerinin konuyla ilgili geniş çaplı bir soruşturma yürütmekte olduğunu kaydeden Çelik, “Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğine kast edenler, asla emellerine ulaşamayacaktır” dedi.

Murat Kurum: Asla hedefine ulaşamayacak

Cumhur İttifakı'nın İBB adayı Murat Kurum, saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi. Rahip Anton Bulai’i arayarak başsağlığı dileklerini ilettiğini anlatan Bakan Tunç, “Yüzlerce yıllık kardeşlik hukukumuzu ve bir arada yaşama irademizi hedef alan bu alçak saldırılar asla hedefine ulaşamayacak” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)