Saldırı sonrası kiliseden ilk görüntüler! "Kafasına kabzayla vurup ateş ettiler"

Sarıyer'deki kilise, saldırı sonrası ilk defa görüntülendi. Kiliseyi ziyaret eden İstanbul Latin Katolik Cemaati Episkoposu Massimiliano Palinuro, "İlk andan itibaren komşular, güvenlik görevlileri ve sivil otoriteler yanımızda oldu." dedi. Santa Maria Kilisesi Avukatı Afşin Hatipoğlu ise saldırının nasıl gerçekleştiğini anlattı.

GÜNDEM 29.01.2024, 16:02 Hakan Öksüz
Saldırı sonrası kiliseden ilk görüntüler! "Kafasına kabzayla vurup ateş ettiler"

İstanbul Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesinde pazar ayini esnasında dün gerçekleştirilen saldırıda Tuncer Cihan adlı vatandaş hayatını kaybetmişti. Saldırıyı gerçekleştiren 2 kişi, dün yapılan operasyonla yakalandı. Saldırı sonrası kilise ilk defa görüntülendi. Hayatını kaybeden Tuncer Cihan'ın yaralandığı alana çiçek konuldu.

Papalık Vekili Palinuro: "Tüm komşular ve yetkililer bize destek verdi"

İstanbul Latin Katolik Cemaati Episkoposu Massimiliano Palinuro, kiliseye ziyarette bulundu. Papalık Vekili Palinuro, "Artık merhum kardeşimiz için dua etmekten başka gücümüz yok. Yetkililere minnettarız, saldırının sorumluları hızlı şekilde tutuklandı. Bu bir terör saldırısı, amacı tüm Türkiye'ye zarar vermek. İlk andan itibaren komşular, güvenlik görevlileri ve sivil otoriteler yanımızda oldu. Devlet yanımızda durmayı sürdürecek." ifadelerini kullandı.

Avukat Afşin Hatipoğlu: "Kurban edecekleri Tuncer Cihan'a kapıyı açtılar"

Santa Maria Kilisesi Avukatı Afşin Hatipoğlu, saldırı hakkında basın mensuplarına bilgiler verdi. Ayin sırasında kamuflajlı şekilde kiliseye giren 2 saldırganın kapıyı açtıktan sonra içeriyi kontrol ettiğini kaydeden Hatipoğlu, "Tam gireceklerken başka bir kişi geliyor. Ona kapıyı açıyorlar. Kapıyı açtıkları o kişi, kurban edecekleri Tuncer Cihan oluyor. Kafasına kabzayla vurduktan sonra ateş edip öldürüyorlar. Daha sonra etrafa ateş açıyorlar. Neyse ki kimse yaralanmadı. Silahlardan biri tutukluk yapınca paniklemişler, polisin söylediği bu." dedi.

"Perşembe günü toplu ayin yapılacak, o güne kadar kilise kapalı"

Bir saldırganın kilisenin ortasına kadar bağırarak yürüdüğünü ve etrafa ateş ettiğini belirten Hatipoğlu, "O anda büyük bir korku ortamı oluştu. Kilise, perşembe saat 07.00'ye kadar kapalı kalacak. Hristiyan inancı, buna benzer saldırılar sonrası yeniden bir kutsama ayini yapılana kadar kilisenin kapalı kalmasını gerektiriyor. Perşembe günü saat 07.00'de azınlık cemaatlerinin liderleri tarafından toplu ayin yapılacak." vurgusunu yaptı.

"Tuncer adlı vatandaşımız, Alevi inancına mensuptu"

Saldırı esnasında Polonya Başkonsolosunun eşi ile 2 çocuğunun da kilisede bulunduğuna işaret eden Santa Maria Kilisesi Avukatı Afşin Hatipoğlu, "Yaklaşık 30 ila 40 kişi vardı, yarısına yakını Filipinli Hristiyanlardı. Tuncer adlı vatandaşımız, Alevi inancına mensuptu. Acımasız terör örgütü DEAŞ'ın bunu gerçekleştirdiğinin üzerinde duruluyor. Buradaki insanlar şu an devletin şefkatini bekliyor, herkes tedirgin." dedi.

"Peder, ısıtma cihazlarının düştüğünü zannetmiş"

Saldırının yapıldığı yer ile ayin yapan pederin arasında yaklaşık 50 metre bulunduğunu aktaran Hatipoğlu, "Peder mikrofonda ayini yönettiği için ilk etapta farkına varamıyor. Zaten ses çok yüksek. Isıtma cihazlarının düştüğünü düşünüyor. Olay yaklaşık 30-40 saniye sürüyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)