Rus askerî polisinden Kamışlı'da ilk devriye!

Rusya'nın Soçi kentinde 22 Ekim günü yapılan mutabakat kapsamında Rus askerî polisinin Kamışlı'da devriye yaptığı ve devriye alanının önümüzdeki günlerde genişletileceği bildirildi.

GÜNDEM 26.10.2019, 11:44
Rus askerî polisinden Kamışlı'da ilk devriye!

Kamışlı'da konuşlandırılan Rus askerî polis birliğinin komutanı İgor Volgin, konuya ilişkin açıklamada bulundu.

Volgin, "Askerlerimiz, Suriye-Türkiye sınırı boyunca, Kamışlı sokaklarında ve Kamışlı'nın batısındaki Amude ve Derbesiye kasabalarına, oradan Matala köyüne doğru ilk kez devriye yaptı. Kamışlı'nın kuzeyinde bulunan sınır kapısına da gittik. Suriyeli muhafızlar, bu noktaya birkaç gün önce 7 yıl aradan sonra döndü." ifadelerini kullandı.

Ayrıca, devriye güzergâhının toplam uzunluğunun her iki istikamette toplam 210 kilometreden fazla olduğunu ve devriyenin 4 saat devam ettiğini bildirdi. 

"Devriye alanını genişletmeyi planlıyoruz"

Türkiye tarafında nöbetçi kuleleriyle donatılmış bir duvarla çevrilen sınır hattının direkt görüş alanlarında yer aldığını ifade eden Volgin, sınıra uzaklıklarının 2-7 kilometre olduğunu, Haraza ve Tel Hamdun arasındaki bölgede yalnızca 5-10 metre olduğunu kaydetti. 

Volgin, önümüzdeki günlerde devriye alanını genişletmeyi planladıklarına dikkat çekerek, "Kamışlı'nın doğu kesimleri de devriye kapsamına girecek ve Kamışlı'ya Irak'ın Musul kenti istikametinde 130 kilometre uzaklıkta bulunan Simalka kasabasına kadar uzanacak." ifadesini kullandı.

"30 kilometre mesafeye kadar keşif yapıldı"

Rus askerî polis birliğinin komutanı Volgin, birliğin devriye faaliyetinden önce yeni nesil Rus askerî ekipman sistemi "Ratnik" dâhilindeki navigasyon cihazıyla bölgenin 30 kilometre mesafeye kadar keşfini yaptığını da söyledi. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 22 Ekim günü Soçi kentinde imzalanan mutabakat muhtırası gereği Rus askerî polisi dün saat 12.00 itibarıyla Suriye'nin kuzeyinde devriye görevine başlamıştı. 

Terör örgütü YPG unsurlarının Suriye-Türkiye sınırının 30 kilometre ötesine çıkması için tanınan 150 saatlik sürenin (23 Ekim saat 12.00'dan itibaren) bitmesinin ardından bölgede 10 kilometre derinlikte Rus-Türk ortak devriyeleri başlayacak.

Yorumlar (0)