Renault Megane, yeni motorlarıyla Türkiye yollarında

Bursa'daki OYAK Renault Fabrikaları'nda üretilen Megane Sedan, yeni nesil motorlarıyla dikkat çekiyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 26.10.2019, 11:44
Renault Megane, yeni motorlarıyla Türkiye yollarında

OYAK'ın Bursa'da üretimini yaptığı popüler otomobil markalarından Fransız Renault'un Megane modeli, yeni motor çeşitleri ediniyor. 

Şirketin açıklamalarında, Megane Sedan ürün yelpazesine eklenen yeni nesil turbo benzinli ve dizel motorların, Megane'ın sürüş keyifini oldukça yukarı çekeceği vurgulandı. 1.3 TCe 140 beygir benzinli ve 1.5 Blue dCi 115 beygir dizel motorların, oldukça çevreci olmaları ve düşük yakıt tüketiminin yanı sıra gösterdiği yüksek performans çok dikkat çekiyor.

Renault ürün yelpazesinde bulunan Kadjar ve Megane HB modellerinde bulunan 1.3 TCe benzinli motor, Megane'ın Sedan modelinde 140 beygir, 6 ileri manuel ve 7 ileri EDC otomatik şanzıman seçenekleriyle sunuluyor.

Yeni benzinli motorun özellikleri:

Bir önceki 1.6 16V 115 beygir motora göre daha dinamik bir sürüş deneyimi sunan 1.3 TCe 140 beygir turbo benzinli motor, ortalama yakıt tüketiminde (5,2-5,5l/100 km) ve CO2 emisyon salımında (119-126 g/km) gözle görülür bir düşüş sağlıyor. 140 beygir güç ve 240 Nm'lik tork istatistikleri ile oldukça yüksek bir performans sergileyen turbo benzinli motor, düşük devirli yolculuklarda bile maksimum sürüş deneyimi veriyor.

Yeni dizel motorun özellikleri:

Megane Sedan'ın modernize edilen yeni nesil dizel motorları, performans azalması yaşamadan zararlı emisyon miktarını azaltan (SCR) sisteme sahip. "Blue dCi" olarak adlandırılan dizel motor, bir önceki nesle göre 5 beygir daha fazla güç ve 10 Nm daha fazla tork ile daha yüksek performans sergiliyor. Blue dCi 115 beygir motor, düşük yakıt tüketimi (4,0-4,2l/100 km) ve karbondioksit emisyon salımı (105-112 g/km) ile oldukça verimli ve sürücüsüne performansını hissettiren bir sürüş deneyimi vaat ediyor. 

Megane Sedan, yeni nesil motorları ile tüm Türk müşterilerinin isteklerine yanıt verebileceği iddiasıyla satışa sunulacak.

Yorumlar (0)