Riyad'da kara gece! Suudi cephesinden ilk resmi açıklama

Galatasaray ile Fenerbahçe'nin Suudi Arabistan'da gösterdiği onurlu ve milli duruş, Türkiye ve dünya kamuoyunun takdirini topladı. Suudi yetkililer, iki takımın maça çıkmama kararı hakkında ilk resmi açıklamayı yaptı.

GÜNDEM 30.12.2023, 11:51 01.01.2024, 14:33 Hakan Öksüz
Riyad'da kara gece! Suudi cephesinden ilk resmi açıklama

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da dün akşam oynanması planlanan Turkcell Süper Kupa maçı, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin milli duruşlarından taviz vermemesi nedeniyle iptal oldu. Atatürk tişört ve pankartlarına izin vermeyen Suudi Arabistan, dünya kamuoyunda tepkilerin odağına yerleşti.

Riyadh Season'dan açıklama

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin maça çıkmama kararı, tüm Türkiye'de takdir ve sevinçle karşılandı. Suudi yetkililer, söz konusu kararla ilgili ilk açıklamayı yaptı. Açıklama, gecenin resmi organizatörlerinden olan Riyadh Season'dan geldi. İşte o açıklama...

"Turkcell Süper Kupa maçı, organizasyonun kapsamı dışındaki sloganlar olmaksızın oynanmalıydı. Uluslararası futbol yönetmelikleri gözetilerek maçın zamanında yapılmasını istiyorduk. Türk bayraklarının sergilenmesi ile milli marşının çalınması konusunda anlaşma sağlandı. Bununla birlikte iki takım, anlaşmanın diğer şartlarına uymadı. Maçın oynanamaması üzücü oldu." 

Yorumlar (0)