Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak? Cumhurbaşkanı açıkladı

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarıldığını duyuran Erdoğan, "Kamu çalışanlarımıza 9 günlük rahatça değerlendirebilecekleri bir vakit verdik" dedi.

GÜNDEM 19.03.2024, 22:37 20.03.2024, 00:50 Buse Önder
Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak? Cumhurbaşkanı açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'da düzenlenen iftar programında şoför esnafıyla bir araya geldi. Programda yaptığı konuşmada, Irak'ın kuzeyinde şehit olan askerlere rahmet dileyen Erdoğan, yaralanan askerlere de acil şifa temennisinde bulundu.

Erdoğan, yoğun ve bereketli bir gün geçirdiklerini belirterek, öncelikle inşası tamamlanan 30 bini aşkın deprem konutu ve köy evinin anahtar teslim törenini gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Bu kapsamda, deprem bölgesinde 76 bini aşkın afet konutunun teslim edildiğini vurguladı.

Havalimanı metro hattı açıldı

Ardından canlı bağlantıyla Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Yeni Metro Hattı'nın hizmete açılış törenine katıldıklarını ifade eden Erdoğan, böylece İstanbul'un toplam raylı sistem ağı uzunluğunu 362 kilometreye çıkardıklarını belirtti. Bu yeni hatla birlikte İstanbul'un trafik sorununun biraz daha azalacağına inandığını dile getirdi.

Erdoğan, aynı gün Mamak'ta gerçekleştirilen toplu açılış töreninde Mamak Belediyesi ve bakanlıkların ilçeye kazandırdığı 62 eser, hizmet ve projeyi resmen hizmete açtıklarını anlattı. Yatırımların ülkeye ve millete hayırlı olması temennisinde bulundu.

‘Şoförlere yapılan saldırılar kabul edilemez’

Programda şoför esnafıyla bir araya gelmenin önemine değinen Erdoğan, şoför esnafının milletin aynası olduğunu vurguladı. Siyasete atıldığı dönemden bu yana şoförlerle farklı vesilelerle bir araya geldiklerini ve onların kanaatlerinden istifade ettiklerini belirtti. Şoför esnafının ülkeye, millete ve şehre yaptığı hizmetlerin değerini vurguladı.

Erdoğan, şoför esnafının günün 24 saati faal olduğunu ve sorumluluklarının ağır olduğunu ifade etti. Son dönemde şoförleri hedef alan saldırılara da değinerek, bunların kabul edilemez olduğunu söyledi. Bazı münferit olaylar üzerinden tüm şoför esnafının itham edilmesinin haksızlık olduğunu belirtti.

‘Ulaşım altyapısı büyük ölçüde gelişti’

Trafik sorunlarına da değinen Erdoğan, şoför esnafının bu sorunlardan en çok etkilenen kesim olduğunu dile getirdi. Ulaştırma alanında yapılan yatırımların önemine vurgu yaparak, Türkiye'nin ulaşım altyapısını büyük ölçüde geliştirdiklerini ifade etti.

Bayram tatili 9 gün olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı tatiline ilişkin de bilgi verdi ve kamu çalışanlarının 10 Nisan'da başlayacak bayram tatiline 1,5 günlük idari izinle başlayacağını duyurdu. Özel sektörün de benzer bir yaklaşıma sahip olduğunu belirtti ve bu kararın hayırlı olmasını diledi.

Erdoğan, konuşmasının sonunda şoför esnafına teşekkür ederek, iftar sofrasının güzelliğini paylaştıkları için her birine ayrı ayrı şükranlarını iletti. Programın birlik, beraberlik ve muhabbet atmosferinde geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yorumlar (0)