Peş peşe kar tatili haberleri! Eğitime bir gün ara verildi

Yoğun kar yağışı sebebiyle tatil haberleri peş peşe geldi. Hakkari ve Şırnak’ta eğitime bir gün daha ara verildi.

YAŞAM 19.03.2024, 23:10 21.03.2024, 09:24 Buse Önder
Peş peşe kar tatili haberleri! Eğitime bir gün ara verildi

Hakkari ve Şırnak illerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim-öğretime bir gün daha ara verildiği açıklandı. Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada, il genelindeki ilk, ortaokul ve liselerde eğitim-öğretime yarın ara verildiği belirtildi. Ayrıca, Şırnak Valiliği tarafından da Beytüşşebap ve Uludere ilçelerinde eğitim ve öğretime 1 gün daha ara verildiği duyuruldu.

Kentte etkili olan kar yağışının günlük yaşamı olumsuz etkilediği ve olumsuz hava koşullarının devam ettiği belirtilirken, bu durumun özellikle ulaşımı zorlaştırdığı ifade edildi. Bu nedenle, eğitim-öğretime bir gün daha ara verilme kararı alındı.

Kamu çalışanları da izinli sayılacak

Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada, sel riski başta olmak üzere çığ, taşkın gibi diğer hususların göz önünde bulundurularak il genelindeki okullarda eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verildiği bildirildi. Bu kapsamda, Yüksek Öğretim Kurumları hariç okul öncesi eğitimi veren kurumlar ile özel eğitim kursları, halk eğitim merkezleri ve rehberlik araştırma merkezlerindeki tüm eğitim-öğretim faaliyetlerinin bir gün süreyle durdurulduğu açıklandı.

Ayrıca, kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personellerin de belirtilen tarihlerde idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Şırnak

Şırnak Valiliği ise Beytüşşebap ve Uludere ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitim ve öğretime bir gün daha ara verildiğini duyurdu. Valilik açıklamasında, bu kararın alınmasının ardından engelli ve hamile kamu çalışanlarının da idari izinli sayılacağı belirtildi.

Selden kapanan Şırnak-Uludere karayolunda ise temizleme çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Ekiplerin karayolunu açma çalışmaları titizlikle sürdürülüyor.

Yorumlar (0)