Putin ile Hakan Fidan Kremlin’de buluştu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan birtakım politik temaslarda bulunmak üzere Rusya’ya gitti. Fidan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından Kremlin Sarayı’na kabul edildi. İkili arasında bir görüşme gerçekleşti.

GÜNDEM 11.06.2024, 21:06 12.06.2024, 18:06 Melina Ay
Putin ile Hakan Fidan Kremlin’de buluştu

Bakan Fidan, BRICS Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında düzenlenen BRICS için Rusya'da bulundu. Fidan, bu sırada Putin tarafından kabul edildi. Putin, görüşme sırasında Temmuz ayında Astana'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelmeyi planladığını dile getirdi. Rusya Devlet Başkanı, Dışişleri Bakanı Fidan ile yaptığı görüşmenin ardından Türkiye'nin BRICS'in çalışmalarına olan ilgisini memnuniyetle karşıladığını belirtti. Putin, Türkiye ile ilişkilerin gelişmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Türkiye’nin BRICS’in çalışmalarına yönelik ilgisini memnuniyetle karşılıyoruz. Türkiye'yle ilişkilerin gelişmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Tüm gelişmeler, dostum Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde gerçekleşiyor” dedi.

Ekonomik konular da gündemdeydi

Hakan Fidan, BRICS+ toplantısı sırasında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya geldi. Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel gelişmeler ve ekonomik konular ele alındı. Ayrıca, Fidan, Küba, Çin, Belarus, Etiyopya ve Kazakistan dışişleri bakanlarıyla da görüşmeler gerçekleştirdi.

Yorumlar (0)