PKK'nın şehir yapılanmasına darbe: YPS'nin sözde sorumlusu yakalandı

Milli İstihbarat Teşkilatı ve jandarmanın 2 ilde ortak düzenlediği terör operasyon kapsamında 5 kişinin yakalandığı açıklandı. Yakalananların arasında PKK'nın şehir yapılanması YPS'nin sözde sorumlusunun da olduğu öğrenildi. 

GÜNDEM 29.01.2024, 18:04 30.01.2024, 16:30 Şeyda Gül
PKK'nın şehir yapılanmasına darbe: YPS'nin sözde sorumlusu yakalandı

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı TEM Daire başkanlığı ile Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nın ortak çalışmasıyla önemli bir operasyonun düğmesine basıldı. Ekipler, 3 aylık teknik ve fiziki takibin ardından terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması YPS'ye yönelik belirledikleri adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

5 şüpheli yakalandı

Diyarbakır ve Mersin'de düzenlenen operasyonda 5 şüphelinin kıskıvrak yakalandığı belirtildi. Yakalanan şüphelilerin aralarında terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması YPS'nin sözde sorumlusu Demhat kod adlı Ö.Ç.'nin de olduğu bilgisine yer verildi.

Adliyeye sevk edildiler

Saldırı hazırlığında oldukları belirlenen terör şüphelilerinin, sosyal medya üzerinden çocuk ve gençleri kandırıp örgüte eleman kazandırmaya çalıştıkları da belirlendi. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan 5 şüpheli şahıs, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Yorumlar (0)