PKK'da çözülme sürüyor

Kuzey Irak'taki barınma alanlarından kaçan iki PKK'lı teröristin, Habur'daki sınır karakoluna teslim olduğu açıklandı.

GÜNDEM 04.02.2024, 19:36 05.02.2024, 09:49
PKK'da çözülme sürüyor

MSB (Milli Savunma Bakanlığı) tarafından gerçekleştirilen açıklamada, "TSK'nın (Türk Silahlı Kuvvetleri) kararlı operasyonları sonucunda Kuzey Irak'taki barınma alanlarından kaçan iki PKK'lı terörist, Habur'da sınır karakolumuza teslim oldu." denildi. 

Yedi terörist etkisiz hale getirildi

Bakanlık, Kuzey Irak'taki Pençe-Kilit Operasyonu ve Hakurk bölgelerinde saptanan beş PKK'lı terörist ile Kuzey Suriye'deki Fırat Kalkanı Operasyonu bölgesinde saldırı hazırlığı yapan iki PKK/YPG'li teröristin etkisizleştirildiğini bildirdi.

MSB tarafından gerçekleştirilen açıklamada, "Her nerede olurlarsa olsunlar, teröristlerin inlerini kafalarına yıktık, yıkıyoruz ve yıkmayı sürdüreceğiz. Kararlılıkla devam ettiğimiz operasyonlarımız sonucunda Kuzey Irak'taki Pençe-Kilit Operasyonu ve Hakurk bölgelerinde belirlenen beş PKK'lı terörist, TSK tarafından etkisizleştirildi. Terörü kaynağında kurutmakta kararlıyız, azimliyiz." ifadeleri kullanıldı. 

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen bir diğer açıklamada ise "Kahraman komandolarımız Kuzey Suriye'deki Fırat Kalkanı Operasyonu bölgesinde güvenlik ve huzur atmosferini bozmak için saldırı hazırlığında bulunan iki PKK/YPG'li teröristi etkisizleştirdi. Teröristleri hain emellerine ulaşamadan etkisizleştirmeyi sürdüreceğiz." denildi. 

Yorumlar (0)