Özel’den ‘sokak köpekleri tasarısı' hakkında sert uyarı

Türkiye'de başıboş sokak köpekleri sorunu olduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, uyutmanın bir çözüm olmadığını söyleyerek “Feda edilecek tek bir canımız yok”

GÜNDEM 28.05.2024, 17:40 29.05.2024, 18:06 Buse Önder
Özel’den ‘sokak köpekleri tasarısı' hakkında sert uyarı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Özel, konuşmasında Gezi Parkı eylemlerinin 11. yıl dönümünü ve CHP'ye katılan eski İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Tamer Demirer'in rozet takma törenini de ele aldı.

Özel konuşmasında başıboş sokak hayvanları ile ilgili düzenlemeler içeren kanun teklifi tasarısına da değindi. "Türkiye'de bir başıboş sokak köpekleri sorunu vardır. Bu sorun özellikle sabahın erken saatlerinde okula yaya gitmek zorunda olan çocukların, gençlerin; bu sorun servise gitmek isteyen emekçilerin, camiye giden yaşlıların bir güvenlik sorunu haline dönüşmüştür. Bu sorun elbette ki çözülmelidir” ifadelerini kullanarak çözümün uyutmak olmadığını belirtti.

Özel, “Ekonomiyi bahane ederek canlıları katletmeyin, öyle masumlaştırmayın” ifadelerini kullanarak tüm partilerin oturup çalıştıklarını ve hayvanlara eziyet ve kötü muamelenin önlenmesine yönelik komisyon çalışması yapıldığını belirtti. “Bu kitap çok net, bu kitabın içinde popülasyonun düşürülmesi için, sayının azaltılması için ne uyutma ne itlaf ne öldürme ne böyle canice bir öneri yok” ifadelerini kullanarak, “Bunun altında AK Parti'nin de imzası var. MHP'nin de imzası var" diye konuştu.

‘Feda edilecek canımız yok’

Komisyonun hazırladığı önerilerin hayata geçirilmediğini belirten Özel, köpekleri uyutmanın maliyetli ve sonuç vermesinin imkansız olduğunu kaydetti. Özel, "Bütün paydaşlara sesleniyorum. Feda edilecek bir tek canımız yoktur. Mutlaka, barınak sayılarını artırmak ve büyük bir kısırlaştırma kampanyası başlatmak durumundayız. CHP Genel Başkanı olarak elimi taşın altına koymaya ben hazırım, elimizi uzatıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)