O ilde 31 Ekim'e kadar ormana girişler yasaklandı

Artan hava sıcaklıkları yüzünden yangın vakalarında artış oldu. Bu sebeple Samsun Valiliği de, kent genelindeki ormanlara girişlerin yasakladıklarını duyurdu.

GÜNDEM 11.06.2024, 00:26 11.06.2024, 12:47 Melina Ay
O ilde 31 Ekim'e kadar ormana girişler yasaklandı

Valilik tarafından yapılan duyuruya göre, ormanlık alanlara giriş yasağı 31 Ekim'e kadar sürecek. Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte sıcaklıkların artması ve buna bağlı olarak meydana gelebilecek aşırı hava koşulları nedeniyle orman yangınlarının çıkma riskine karşı önlemler alındığı ifade edildi. Ülkemiz ve milletimiz için büyük değer taşıyan ormanların yangınlara karşı korunması amacıyla bu kararın alındığı belirtildi. Bu kapsamda, Samsun ili sınırları içindeki ormanlık alanlara 10 Haziran'dan 31 Ekim'e kadar girişlerin yasaklandığı açıklandı.

Neler yasaklandı?

Yasağa uymayanlar hakkında alınacak adli ve idari işlemlerle ilgili açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sahipsiz hayvanlarını beslemek için ormanlık alanlara girmek isteyen vatandaşlarımız, besleme yapacakları mevkii ve zamanı ilgili Orman İşletme Şefliklerine bildirmek ve izin almak şartıyla ormanlık alanlara girebileceklerdir. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kiraya verilen piknik ve mesire yerleri işleticileri, faaliyetlerine devam ederken orman yangınlarına karşı gerekli tedbirleri alacak ve piknik mesire yerlerinde dilek feneri, meşale ve havai fişek gibi unsurların kullanımı yasaklanmıştır. Ormanların çevresinde ve içinden geçen yollarda mola vermek, piknik yapmak, ateş yakmak, ATV ve motosiklet kullanmak yasaktır. Köyler ve mahalleler ile orman içi, orman bitişiği ve ormanla ilişkisi olmayan yerlerde anız yakılması ve tarla temizliği için dalların ve bitki örtüsünün yakılması yasaktır. Orman alanı civarındaki tesisler ve sanayi kuruluşları, yangın riskine karşı gerekli önlemleri almakla sorumludur”

Yorumlar (0)