MSB 3 aylık bilançoyu paylaştı: 673 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı’ndan terörle mücadeleye ilişkin yapılan açıklamada “Son bir haftada 27, 1 Ocak 2024’ten bugüne kadar ise 280’i Irak’ın, 393’ü Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere 673 terörist etkisiz hâle getirildi” denildi.

GÜNDEM 04.04.2024, 12:40 Şeyda Gül
MSB 3 aylık bilançoyu paylaştı: 673 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, haftalık bilgilendirme toplantısında önemli değerlendirmelerde bulundu. Şehitler anılarak başlanan basın açıklamasında, 2’nci İnönü Zaferi’nin 103’üncü (01 Nisan 1921) yıl dönümünü bir kez daha kutladıkları ifade edildi. Açıklamada, “Başta ebedî başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İnönü Muharebelerini zaferle sonuçlandıran İsmet İnönü ve millî mücadelemizin tüm kahramanlarını, yine, 71 yıl önce bugün (04 Nisan 1953) elim bir kaza sonucu Çanakkale Boğazı’nda batan Dumlupınar Denizaltımızdaki 81 kahraman şehidimiz ile tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” ifadelerine yer verildi.

3 ayda 673 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri başta olmak üzere tüm tehdit ve tehlikelere karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğü belirtilen açıklamada, terörü kaynağında yok etme stratejisi çerçevesinde sürekli ve kapsamlı olarak operasyonlar gerçekleştirildiği vurgulandı. Operasyonlarla son bir haftada 27 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedilen açıklamada, 1 Ocak 2024’ten bugüne kadar ise 280’i Irak’ın, 393’ü Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere 673 terörist etkisiz hâle getirildiği belirtildi.

İstikrarın sürdürülmesi için tüm tedbirler alınıyor

Diğer yandan Suriye’de oluşturulan güvenlik ve huzur ortamını bozmaya yönelik devam eden taciz ve saldırı girişimlerine gerekli karşılık verildiği belirtilen açıklamada, istikrarın sürdürülmesi için tüm tedbirlerin alınmakta olduğunun altı çizildi. Açıklamada, Suriyelilerin emniyetli bir ortama geri dönüşlerinin sağlanması amacıyla çalışmalara da devam edildiği aktarıldı.

41 bin 521 kişi hududu geçemeden engellendi

Hudut güvenliğine ilişkin de bilgilere yer verilen basın açıklamasında, birliklerimizin imkân ve kabiliyetlerinin sürekli olarak geliştirildiği vurgulandı. Dünya standartlarında ve teknoloji yoğunluklu sistemlerle hudutlarımızın korunduğu dile getirilen açıklamada, son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 2’si terör örgütü mensubu olmak üzere 109 şahısın yakalandığı ifade edildi. 2 bin 109 şahısın ise hududu geçemeden engellendiğinin bilgisine yer verilen açıklamada, böylece 01 Ocak’tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısının 2 bin 112’ye, hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 41 bin 521’e yükseldiği aktarıldı. Açıklamada, “Ayrıca, son bir hafta içerisinde yapılan operasyonlarda 114 kilogram uyuşturucu ele geçirilmiştir” denildi.

Envantere giren yeni savunma sanayi ürünü

Tüm dünyanın dikkatini çeken yerli ve millî savunma sanayii ürünleriyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nin imkân ve kabiliyetleri her geçen gün daha da arttığı anlatılan açıklamada, bu kapsamda Kara Kuvvetleri Komutanlığınca; muhtelif miktarda “Zırhlı Tanksavar Aracı” ile “35 mm Modern Çekili Top”un muayene ve kabul faaliyetlerinin tamamlandığı kaydedildi.

Askeri öğrenci aday tercih süreleri

3 Nisan'da başlayan 2024 Yılı Millî Savunma Üniversitesi Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları Askerî Öğrenci aday tercih işlemlerine ilişkin yapılan açıklamada ise tercih işlemlerinin 10 Mayıs’a kadar devam edeceği bilgisine yer verildi.

Yorumlar (0)