NATO ve Rusya Arasında Gerilim: İletişim kanalları kritik seviyede

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ittifakın 75. yıldönümü kutlamalarında yaptığı konuşmada, ABD'nin güvenliğini sağlayabilmek için Avrupa'ya ihtiyacı olduğunu vurguladı. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Alexander Grushko ise NATO ve Rusya ilişkilerinin bozulduğunu belirterek iletişim kanallarının 'kritik sıfır seviyesine' indiğini ifade etti.

DÜNYA 04.04.2024, 13:00 Melina Ay
NATO ve Rusya Arasında Gerilim: İletişim kanalları kritik seviyede

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ittifakın 75. yıldönümü kutlamalarında yaptığı konuşmada, NATO'nun sadece Avrupa'nın güvenliğini değil, aynı zamanda Kuzey Amerika'yı da güçlendirdiğini vurguladı. Stoltenberg, Brüksel'deki NATO karargahında düzenlenen törende, "Avrupa'nın güvenliği için Kuzey Amerika'ya ihtiyacı var" dedi.

Stoltenberg, Kuzey Amerika'nın da Avrupa'ya ihtiyacı olduğunu belirterek, "Avrupalı müttefikler, birinci sınıf ordular, geniş istihbarat ağları ve benzersiz diplomatik nüfuz sağlıyor. Bu durum Amerika'nın gücünü artırıyor" şeklinde konuştu.

Rusya’nın Nato’yla ilişkisi sallantıda”

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Alexander Grushko, Rusya ile NATO arasındaki ilişkilerin "kasıtlı olarak ve öngörüldüğü gibi" bozulduğunu belirtti. RIA haber ajansına göre, Grushko, Rusya ile NATO arasındaki iletişim kanallarının Washington ve Brüksel tarafından 'kritik sıfır seviyesine' indiğini ifade etti. Ayrıca Grushko, Rusya'nın NATO veya üyeleriyle askeri çatışma başlatma niyetinde olmadığını vurguladı.

Yorumlar (0)