MİT'ten nokta operasyon! Hüsnü Kümek öldürüldü

MİT, terör örgütü PKK'nın sözde Süleymaniye sorumlularından Hüsnü Kümek'i, Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye'de gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirdi.

GÜNDEM 06.03.2024, 10:50 06.03.2024, 17:39 Buse Önder
MİT'ten nokta operasyon! Hüsnü Kümek öldürüldü

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirdiği başarılı bir operasyonla Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye'de örgütün sözde sorumlularından Hüsnü Kümek'i etkisiz hale getirdi. Operasyon, PKK'nın üst düzey yöneticilerinden Cemil Bayık ve Duran Kalkan'a yakın bir isim olan Kümek'in örgüt içindeki önemli rolünü ortaya çıkardı.

Bölge halkını örgütlüyordu

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK'nın istihbarat oluşumlarından NLP bünyesinde özel görevler icra eden Hüsnü Kümek'e yönelik önemli bir operasyon düzenledi. Kümek'in, Süleymaniye ve Kelar bölgelerinde örgüte müzahir çevrelere yönelik düzenlediği eğitim faaliyetleri sırasında elde ettiği istihbaratı örgütün üst yönetimine aktardığı ve bölge halkını Türkiye aleyhinde örgütlediği tespit edildi.

MİT, Süleymaniye'deki saha ajanları aracılığıyla Hüsnü Kümek'in saklandığı yeri tespit etti. Toplanan istihbarat doğrultusunda, teröristin etkisiz hale getirilmesi için kapsamlı bir çalışma başlatıldı. Uygun koşulların oluşması sonucu KCK-NLP mensubu Hüsnü Kümek MİT’in Süleymaniye’de düzenlediği nokta operasyon ile etkisiz hale getirildi.

Özel görevlere katılmıştı

Hüsnü Kümek'in, terör örgütü PKK'nın sözde Süleymaniye sorumlularından biri olarak faaliyet gösterdiği belirlendi. Aynı zamanda, Kümek'in örgütün üst düzey isimlerinden Cemil Bayık ve Duran Kalkan'ın kurye ve korumalığını da üstlendiği tespit edildi.

Operasyon, bölge halkını Türkiye aleyhinde örgütlemekle görevlendirilen Kümek'in, örgüt içindeki istihbarat oluşumunda özel görevlere katıldığını ortaya koydu.

Hüsnü Kümek kimdir?

Şevger Azad/Aras kod adlı Hüsnü Kümek, 1999 yılında PKK'ya katıldı. 2002-2003 döneminde, Abbas kod adlı Duran Kalkan'ın basın faaliyetlerinden sorumlu olarak görev aldı. PKK'nın sözde Özel Kuvvetler biriminde Kandil'de lojistik alanda çalıştı. 2012 yılında, NLP bünyesinde görevlendirilen Kümek, Suriye'nin kuzeyinde sorumlu düzeyde görev yaptı.

Cuma kod adlı Cemil Bayık'ın özel korumalığını üstlendiği bir dönemde, NLP ile sözde Başkanlık Konseyi arasındaki irtibattan sorumlu olarak Cemil Bayık'a bağlı kurye faaliyetleri gerçekleştirdi. Bayık'ın güvendiği ve sevdiği örgüt mensuplarından biri olarak tanınan Kümek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak" suçundan aranıyordu.

Yorumlar (0)