MİT'ten Kamışlı'da nokta operasyon: Murat Ateş öldürüldü!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/YPG'nin iddia edilen sorumlularından biri olan Murat Ateş'i, Kamışlı bölgesinde icra ettiği hassas bir operasyonla etkisiz hale getirdi.

GÜNDEM 22.02.2024, 11:29 Buse Önder
MİT'ten Kamışlı'da nokta operasyon: Murat Ateş öldürüldü!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/YPG terör örgütünün sözde sorumlularından Renas Amed kod adlı Murat Ateş'i Suriye'nin Kamışlı bölgesinde düzenlediği hassas bir nokta operasyon ile etkisiz hale getirdi.

Terörist Ateş, uzun süredir MİT'in özel bir ekibi tarafından yakın takip altında tutuluyordu. Yürütülen hassas saha çalışmaları neticesinde PKK/YPG'li Murat Ateş, nokta operasyon ile etkisiz hale getirildi.

Terörist Murat Ateş kimdir?

PKK terör örgütüne 2014 yılında Avrupa'dan katılan Murat Ateş, 2014-2016 yılları arasında Irak'ın Kandil, Avaşin ve Gare bölgelerinde silahlı faaliyetlerde bulundu ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik gerçekleştirilen sızma tarzı eylemlerde yer aldı.

2016 yılında Suriye'ye geçen Ateş, örgüt üst yönetimi tarafından 2017 yılında Suriye'nin Kamışlı şehrinde PKK/YPG'nin Lojistik ve Maliye sorumluluğuna getirildi. 2020-2023 yılları arasında Suriye'nin Kesra bölgesinde Lojistik sorumlusu olarak görev yaptı. 2024 itibarıyla ise PKK/YPG'nin Cezire bölgesi Askeri Hastaneler Maliye sorumlusu olarak faaliyet gösteriyordu. Ateş, görevi sırasında örgütün illegal para trafiğini yöneten kişiler arasında yer alıyordu.

Yorumlar (0)