Soruşturma tamamlandı: Polat çifti için istenen ceza belli oldu!

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat çiftinin, kara para aklama ve vergi kaçırma suçlamalarıyla tutuklanmadan önce komşularıyla yaşadığı kavganın ardından başlatılan savcılık soruşturması tamamlandı.

GÜNDEM 22.02.2024, 11:57 Buse Önder
Soruşturma tamamlandı: Polat çifti için istenen ceza belli oldu!

Dilan Polat'ın hakaret, yaralama ve tehdit suçlarından 8 yıl 4 aya, Engin Polat'ın ise bu suçlara ek olarak konut dokunulmazlığını ihlal suçundan 11 yıla kadar hapis cezası istendi. Savcılık, komşularıyla yaşanan olayda yaralanan kişinin durumunun hafif olduğuna dair rapor aldığını ve Dilan Polat'ın kardeşi Sıla Doğu hakkında ise takipsizlik kararı verildiğini açıkladı.

Olay nasıl gerçekleşti?

Çekmeköy'deki lüks sitelerinde ikamet eden sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat çiftinin, komşularıyla yaşadığı kavga sonucu başlayan soruşturmanın ayrıntıları ortaya çıktı. 6 Haziran Salı günü Engin Polat'ın doğum günü için düzenlenen partiye, misafirlerin araçlarıyla geldi.

Partiye katılan misafirlerin araçları nedeniyle otopark dolmuş, komşuların araçları Sıla Doğu'nun aracının arkasına park etmişti. Akşam saatlerinde evden çıkan Dilan-Engin Polat çifti, bir misafirin çocuğunun rahatsızlanması üzerine hastaneye gitmek için çıktıklarında, araçların park yerine kaldırılması için komşularıyla konuşmak istediler.

Ancak, Dilan Polat'ın komşusuna yönelik hakaretleriyle başlayan olaylar, tartışmaya ve fiziksel müdahaleye dönüştü. Dilan Polat'ın komşusuna tekme atmaya çalışması, Engin Polat'ın müdahale etmek istemesi ve ardından çıkan arbede sırasında, Engin Polat'ın komşusunu dövdüğü iddia edildi. Güvenlik kamerasının görmediği bir noktada gerçekleşen olayların ardından, Engin Polat'ın komşusunun evine girip tehdit ve küfürlerde bulunduğu belirtildi.

KADES uygulamasına bildirmişler

Komşusunun yaşadığı korku üzerine, kadının KADES uygulamasından polis ekiplerini çağırdığı ifade edildi. Polis ekipleri olay yerine gelip, Polat çiftinin evine girmek istedi ancak çift, polisleri içeri almadı ve ifade vermekten kaçındı.

Dilan'a 3, Engin'e 4 ayrı suçtan ceza

Soruşturmanın devam ettiği belirtilirken, Dilan Polat'a "hakaret", "yaralama" ve "birden fazla kişiyle tehdit" suçlarından 8 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendi. Eşi Engin Polat'a ise aynı suçlara ek olarak "konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan 11 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Savcılığın hazırladığı iddianame mahkemeye gönderildi. Eğer mahkeme iddianameyi kabul ederse, Dilan ve Engin Polat çifti önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Yorumlar (0)