MİT'ten Hakurk'a nokta operasyon: Nujiyan ile Diljin etkisiz hale getirildi

MİT kaynaklarından alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK/KCK mensubu 'Nujiyan İsyan' kod adlı Hadice Kaya ile Suriye vatandaşı 'Diljin Azadi' kod adlı Heva Kivelçek'in Hakurk'ta gerçekleştirileni nokta operasyonla etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

GÜNDEM 24.05.2024, 15:36 Şeyda Gül
MİT'ten Hakurk'a nokta operasyon: Nujiyan ile Diljin etkisiz hale getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı, terör örgütü PKK/KCK mensubu Suriye vatandaşı 'Diljin Azadi' kod adlı Heva Kivelçek ile 'Nujiyan İsyan' kod adlı Hadice Kaya isimli iki teröristin, örgüt yöneticilerinin Hakurk'taki Türk Silahlı Kuvvetleri harekat bölgesine yönelik eylem talimatlarını içeren notları taşıdıklarını tespit etmesi üzerine operasyon düğmesine bastı. MİT, saha ajanlarının da desteği ile 2 teröristi adım adım izlemeye başladı. Saha ajanlarının 2 teröristin örgüt üst yönetiminin talimatlarını aktarmak üzere gece saatlerinde harekete geçeceklerini öğrenmesinin ardından nokta operasyon düzenlendi.

Takip sonrası operasyon kararı alındı

Takip sonrası teröristlere yönelik bir operasyon kararı alan MİT, Hadice Kaya ile Heva Kivelçek nokta operasyonla etkisiz hale getirdi. Teröristler Hadice Kaya ve Heva Kivelçek'in 2015 yılında terör örgütüne katıldığı öğrenildi. Bunun yanı sıra teröristlerin Irak'ın kuzeyindeki Gara, Avaşin ve Hakurk'ta terörist faaliyetlerde yer aldıkları belirlendi.

Yorumlar (0)