MİT'in DHKP-C operasyonunda yeni ayrıntılar ortaya çıktı

MİT ve Emniyet'in operasyonunda terör örgütü DHKP-C'nin sorumlularından Fehmi Oral Meşe yakalandı. Terörist Meşe'nin pek çok silahlı eyleme katıldığı bildirildi. Teröristin DHKP-C'li ağabeyi Oğuz Meşe'nin ise 2016'da Ovacık'ta etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

GÜNDEM 18.04.2024, 09:39 18.04.2024, 13:49 Hakan Öksüz
MİT'in DHKP-C operasyonunda yeni ayrıntılar ortaya çıktı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) koordinesinde düzenlenen operasyonda İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DHKP-C'nin sorumlularından olan Fehmi Oral Meşe'nin peşine düştü.

Terör örgütünün birçok silahlı eylemine katılmış

DHKP-C'nin pek çok silahlı eylemine katıldığı bilinen Fehmi Oral Meşe, MİT ve Emniyet'in gerçekleştirdiği operasyonda yakalandı. Fehmi Oral Meşe'nin bir süredir arandığı kaydedildi. 

İsviçre'den uçağa bindi, İstanbul'da yakalandı

3 ayrı suçtan 10 yıl 5 ay hapis cezası verilen terörist Fehmi Oral Meşe, Türkiye'ye geçmek için hazırlıklar yapıyordu. Dün akşam İsviçre'den uçağa binen DHKP/C sorumlusu, MİT'in aktardığı istihbarat sayesinde polis ekipleri tarafından İstanbul Havalimanı'na yakalandı. 

Kendisi gibi terörist olan ağabeyi, 2016'da Ovacık'ta öldürüldü

Fehmi Oral Meşe'nin ağabeyi olan Oğuz Meşe adlı terörist, 6 Aralık 2016'da Tunceli-Ovacık yolundaki polis kontrol noktasına yönelik yapılan saldırıda etkisiz hale getirilmişti. Güvenlik güçlerine bombalı saldırı yapmak isterken öldürülen DHKP/C'li terörist Oğuz Meşe'nin pek çok eylem planladığı ortaya çıkmıştı. 

Yorumlar (0)