"Mart sonunda dolar 40 TL olacak" iddiasına yanıt

Doların mart ayı sonunda 40 TL'ye çıkacağı öne sürüldü, iddia Merkez Bankasının sızdırıldığı öne sürülen bir raporuna dayandırıldı. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, iddia hakkında açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 17.03.2024, 01:44 Hakan Öksüz
"Mart sonunda dolar 40 TL olacak" iddiasına yanıt

Sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında 15 gün sonra doların 40 Türk lirası olacağı ileri sürüldü. Söz konusu haber, bir Merkez Bankası raporunun sızdırıldığı iddiasına dayandırıldı. Dolar kurunun 15 gün sonraki seviyesinin netleştiğine dar yapılan haberler sonrası Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden bir açıklama geldi. 

Paylaşımda, 15 gün içinde doların 40 TL olacağı ile ilgili bir raporun bulunmadığı kaydedildi. Merkez Bankasının temel makroekonomik göstergelerle ilgili beklentilerini piyasa katılımcılarına sorduğu, söz konusu anketin "sızdırılmış belge" olarak nitelendirilerek manipülasyon yapıldığı aktarıldı.

Mart sonu dolar kuru beklentisi paylaşıldı

Aylık olarak piyasa beklentilerinin değiştiği, mart ayının sonuna dair dolar kuru beklentisinin 32,63 TL olduğu belirtildi. Merkez Bankası ile Sermaye Piyasası Kurulunun, söz konusu iddialara yönelik suç duyurusu yapacağı kaydedildi.

Yorumlar (0)