MAHZEN operasyonları başladı: Pekmez Kardeşler ve Çirkinler suç örgütleri çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Mahzen-1" operasyonunda Pekmez Kardeşler organize suç örgütünün ve "Mahzen-2" operasyonunda Çirkinler organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı.

GÜNDEM 01.03.2024, 09:33 01.03.2024, 09:35 Şeyda Gül
MAHZEN operasyonları başladı: Pekmez Kardeşler ve Çirkinler suç örgütleri çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, hangi büyüklükte olursa olsun, halkın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine ve zehir tacirlerine nefes aldırmayacaklarını açıkladı. Bu kapsamda Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu suç işlemek amacıyla örgüt kurarak Ankara genelinde yerel düzeyde uyuşturucu ve silah ticareti yaparak haksız kazanç elde eden organize suç örgütü üyelerine yönelik operasyon başlatıldı. Operasyonlar sonucunda “Pekmez Kardeşler” organize suç örgütü çökertilirken, örgütün elebaşları ve üyesi olan 26 şüpheli yakalandı.

Suç örgütü üyelerinin işlediği suçlar;

  • Kasten yaralama
  • Silahla tehdit
  • Uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti
  • Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanma
  • Tehdit
  • Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması
  • 6136 sayılı kanuna muhalefet

Operasyonda çok sayıda silah yakalandı

Operasyon sonucu 18 ruhsatsız tabanca, 13 pompalı tüfek, çok miktarda uyuşturucu ile fişek ve çelik yelek yakalandığı açıklayan Bakan Yerlikaya, operasyona katılan güvenlik güçlerini tebrik etti.

Mahzen-2 operasyonunda 47 kişi yakalandı

İstanbul merkezli 2 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “MAHZEN-2” operasyonlarında elebaşılığını Zuhat Altunç’un (yurtdışı firar) yaptığı “Çirkinler” organize suç örgütünün de çökertildiğini ifade eden Bakan Yerlikaya, operasyonlar sonucu organize suç örgütü üyesi 47 şüphelinin yakalandığını belirtti. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 13 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet otomatik tabanca, 7 adet çelik yelek yakalandığı belirten Bakan Yerlikaya, bunların yanı sıra çok miktarda uyuşturucu madde ile çok sayıda fişek ve şarjöre el konulduğunun bilgisini paylaştı.

Yorumlar (0)