Kurban pazarlarında hareketlilik başladı

Hayvancılığın önemli merkezlerinden biri olan Şanlıurfa'da, Kurban Bayramı öncesinde hayvan pazarlarında yoğunluk yaşanıyor. Besiciler, uzun süredir özenle büyüttükleri kurbanlıklarını satışa sunarken, iyi bir kurbanlık almak isteyenlere son güne kalmamaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

GÜNDEM 11.06.2024, 18:51 12.06.2024, 10:06 Melina Ay
Kurban pazarlarında hareketlilik başladı

Türkiye'de hayvancılığın kalbi sayılan Şanlıurfa'da, Kurban Bayramı yaklaşırken canlılık artış gösterdi. Besiciler, uzun süredir itina ile büyüttükleri kurbanlık hayvanlarını satışa sunmak üzere Eyyübiye'deki canlı hayvan pazarına getiriyor. Küçükbaş hayvanlar 14-20 bin lira arası alıcı bulurken, büyükbaş kurbanlıklar 130-190 bin lira arası değişen fiyatlarla satılıyor. Pazarda yoğun pazarlıkların yaşandığı, satıcı ve alıcıların en uygun fiyatı yakalamaya çalıştığı gözlemleniyor.

Şanlıurfa Büyükbaş Hayvan Pazarı Dernek Başkanı Ramazan Gül, büyükbaş hayvan fiyatlarının yüksek olmasının pazarda hareketliliği azalttığını dile getirdi. Gül, bayrama sayılı günler kala bile pazarda beklenen yoğunluğun henüz yaşanmadığını belirtti.

“İlk gelen en iyi kurbanı seçer”

Büyükbaş hayvan satıcısı Halil Yıldız, hayvan fiyatlarının ekonomik koşullara göre makul olduğunu belirterek, “Fiyatlar normal, hayvanlar aşırı pahalı değil. Ekonomik duruma baktığımızda sadece kurbanlıklar değil, her şeyin fiyatında bir artış var. Yüksek girdi maliyetleri, kurbanlık fiyatlarına da yansıyor. Satışlar biraz yavaş ilerliyor. Vatandaşlarımızı bekliyoruz, umarız gelirler ve kurbanlıklarını alırlar. İlk gelen en iyi kurbanı seçer” dedi.

Küçükbaşlara da yaklaşılmıyor

Kurban pazarında kurbanlık arayan vatandaşlardan Hasan Topal, çocuğuyla birlikte geldiğini ve fiyatların yüksek olması nedeniyle bir kurbanlık alamadığını belirtti. Topal, küçükbaş bir kurbanlığın fiyatının yaklaşık 20 bin lira olduğunu ve bu yüzden geri döneceğini ifade etti.

Yorumlar (0)