Isırığı ölüme sebep olan yılan Türkiye’de görüldü

Bolu ormanlarında, dünyanın en zehirli yılan türlerinden biri olan boynuzlu engerek görüntülendi.

YAŞAM 11.06.2024, 19:52 12.06.2024, 18:05 Melina Ay
Isırığı ölüme sebep olan yılan Türkiye’de görüldü

Olay, Bolu’nun Merkez ilçesine bağlı At yaylası mevkiinde yaşandı. İddialara göre, Geçtiğimiz günlerde, At Yaylası civarında motosiklet turu yapan doğasever Ufuk Ak, dünyanın en zehirli yılan türlerinden biri olan ve nesli tehlike altında bulunan boynuzlu engerek ile karşılaştı. Motosikletinden inerek yılana dikkatlice yaklaşan Ufuk Ak, bu anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti. Yılanı ayrıntılı bir şekilde inceleyen Ak, Bolu'da böyle nadir bir türün varlığını belgelemek amacıyla çektiği görüntüleri sosyal medya hesabında paylaştı. Paylaşım, kısa sürede yoğun ilgi ve dikkat çekti.

O bölgede yaşadığı çok bilinmiyor

Bolu ormanlarında boynuzlu engerek yılanını keşfeden Ufuk Ak, bu türün bölgede yaşadığının pek bilinmediğini belirtti. Ufuk Ak, boş zamanlarını ormanda gezerek geçirdiğini ve karşılaştığı vahşi hayvanlar ile güzel manzaraları sosyal medyada paylaşmayı sevdiğini ifade etti. Motosiklet turu sırasında doğada zehirli boynuzlu engerek yılanına rastladığını anlatan Ak, bu yılanın Bolu'da yaşadığının pek farkında olunmadığını vurguladı. Dikkat çekmek amacıyla yılanın görüntülerini sosyal medyada paylaşan Ak, paylaşımının büyük ilgi gördüğünü söyledi. Türkiye'de yaklaşık 15 çeşit engerek yılanı yaşadığını ve dünya genelinde bu yılanların 34 alt türüyle 300'den fazla çeşidinin bulunduğunu belirten Ak, daha önce de Bolu'da siyah renkli maskeli bir engerek yılanı gördüğünü ve onu da fotoğrafladığını ekledi.

“Yılanı gördüğünüzde orayı terk edin”

Boynuzlu engerek yılanının ısırmasının ölümcül olabileceğini belirten  Ak, "At Yaylası'nın kuzeyindeki ormanlık alanda gezerken bu yılan karşımıza çıktı. Ona zarar vermeden dikkatlice inceledik. Engerek yılanları genellikle insanlarla nadir karşılaşıyor ve saldırdıklarında ölümcül olabilirler. Isırıldığınızda hastaneye ulaşma şansınız neredeyse yok; 10 dakika ile bir saat arasında ölüm riski var. Tedbirli davrandım, ama risk de aldım. Bu karşılaşma keyifli ve ilginçti. Amacım bu türün Bolu'da yaşadığını belgelemek ve insanlara göstermekti. Bolu'da turizm oldukça yoğun, özellikle hafta sonları piknik alanları kalabalık oluyor. Bu yüzden dikkatli olunması gerekiyor. Sonuçta biz onların yaşam alanına giriyoruz. Yılan gördüğümüzde zarar vermemek, yolumuzu değiştirip alanı terk etmek en iyisi” dedi.

Yorumlar (0)