Kur'an-ı Kerim'e ayağıyla basan kişi gözaltında

Sivas'ta Safa Cami, ve Kur'an-ı Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Genel Kurulu esnasında Kur'an-ı Kerim'i üç defa öptükten sonra ayağıyla basan başkan adaylarından S.K, 'dini değerleri aşağılama' suçu gerekçesiyle gözaltına alındı. Hadisenin akabinde valilik tarafından gerçekleştirilen açıklamada, "Yüce kitabımıza yönelik yapılan bu aşağılık hareketi şiddetle kınıyoruz." ifadesi kullanıldı.

GÜNDEM 22.01.2024, 01:35 22.01.2024, 17:33
Kur'an-ı Kerim'e ayağıyla basan kişi gözaltında

Sivas'ta Safa Camii ve Kur'an-ı Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Genel Kurulu esnasında Kur'an-ı Kerim'i üç defa öptükten sonra ayağıyla basan başkan adaylarından S.K, 'dini değerleri aşağılama' suçu gerekçesiyle gözaltına alındı.

Valilikten açıklama

Sivas Valiliği, hadisenin akabinde yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada, şöyle denildi:

"Sivas Safa Camii ve Kur'an-ı Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Genel Kurulu sırasında dernek başkan adaylarından S.K. isimli kişi, cami içinde dernek mensuplarına konuşma yaparken mukaddes kitabımız Kur'an-ı Kerim'i üç defa öpüp alnına koyduktan sonra yere bırakıp ayağı ile üzerine basmıştır. S.K, emniyet mensupları tarafından yakalanmış, 'dini değerleri aşağılama' suçu gerekçesiyle adli işlemler yapılarak gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatılmıştır. Yüce kitabımıza yönelik yapılan bu aşağılık hareketi şiddetle kınıyoruz."

Yorumlar (0)